Παρασκευή

ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ

Το δίλημμα των εκλογών η συναίνεση η αποτυχία του μνημονίου και η πίεση από την Τρόικα για νέα μέτρα αποτελούν εκρηκτικό μείγμα

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Από χθες όλα τα στοιχεία συγκλίνουν σε προσφυγή σε πρόωρες κάλπες μετά το άνοιγμα της συζήτησης για συναίνεση από όλα τα κόμματα.
ΠΑΣΟΚ Ντόρα και Καραντζαφέρης όπως όλα δείχνουν συμφωνούν θέτοντας το δίλημμα για την 5η δόση. Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη πάρει θέση ότι δεν συναινεί σε λάθος πολιτικές που οδηγούν την χώρα στην καταστροφή. Η Αριστερά έχει την δική της αντιμνημονιακή πολιτική.
Το συμπέρασμα από όλα αυτά.; Αν πάρουμε το απόφθεγμα ότι … «στην πολιτική δεν υπάρχου αδιέξοδα» τότε η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αποτελεί πλέον μονόδρομος. Σε καμία περίπτωση από όσο φαίνεται δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά κοινή συνισταμένη για να αποφευχθεί η κάλπη στηριζόμενο πάνω στην διαφορετική σκοπιά αλλά και θέση της κάθε πολιτικής δύναμης.
Η κυβέρνηση δια της οδού του διλήμματος θα προσπαθήσει να πείσει τον ελληνικό λαό πως η πολιτική που ακολουθεί είναι πολιτική που θα σώσει την οικονομία και θα δώσει πνοή στην ελληνική αγορά με την 5η δόση αλλά και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Θα προσπαθήσει να πείσει τον ελληνικό λαό πετώντας το μπαλάκι στη ΝΔ πώς δεν συναινεί για το καλό την χώρας και θέτει η ίδια προσχώματα στην κοινωνική συνοχή. Για ποια συνοχή μιλάμε είναι άλλο θέμα. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να στήσει τη ΝΔ στον τοίχο με το δίλημμα ή συναινεί ή δεν θα έχουμε λεφτά να πληρώσουμε τις εγχώριες ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ
 
Αν και σας το έχω γράψει πριν 3-4 μήνες και για του λόγου το αληθές
 δέστε εδώ: http://sperchogia.blogspot.com/2011/01/blog-post_22.html
και εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου