Δευτέρα

Αποκάλυψη από παλαιότερη επίσκεψη του Στρος Καν (DSK) στη χώρα μας

Το Φεβρουάριο του 2006, ο Ντομινίκ Στρος Καν επισκέφθηκε την Ελλάδα με την ευκαιρία έκδοσης ενός βιβλίου του στα ελληνικά.
Η παρουσίαση έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στο πάνελ, εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετείχε και μία κυρία της Κεντροαριστεράς, η οποία τότε είχε ακόμη φρέσκιες τις εμπειρίες από την ευρωπαϊκή θητεία της. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ο συντονιστής της συζήτησης παρατήρησε ότι η εν λπόγω κυρία, η οποία είχε καθίσει ανάμεσα σε εκείνον και στον Στρος Καν, μετακινούσε το κάθισμά της όλο και πιο κοντά στο συντονιστή, αυξάνοντας όσο μπορούσε την απόστασή της από τον DSK.
Ώσπου, για να μην παρεξηγήσει τις κινήσεις της ο συντονιστής, του εκμυστηρεύθηκε ότι όλη την ώρα της συζήτησης, ο DSK προσπαθούσε να «της κρατά το χέρι».
Παρέμβαση-έκπληξη στο κυριακάτικο κήρυγμα
Έναν αναπάντεχο υποστηρικτή βρήκε ο Ντομινίκ Στρος Καν, στο πρόσωπο του… Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης!
Στη διάρκεια του σημερινού του κηρύγματος, ο Άνθιμος τάχθηκε στο πλευρό του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, λέγοντας ότι «οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό σε κάθε άνθρωπο μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του. Η εικόνα καταρράκωσε τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια αξιώματα μέσα στα μάτια όλων των λαών και αυτό είναι μια ήττα της συγχρόνου κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου