Πέμπτη

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Νέο Συμβόλαιο, προοπτικής και ελπίδας, ανάταξης της οικονομίας και της κοινωνίας που προτείνουμε σε όλους τους Έλληνες θα είναι το “Ζάππειο 2″ δήλωσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Προετοιμαζόμαστε, εντατικά, συλλογικά και συντονισμένα σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα. Όπως γνωρίζετε, ολοκληρώνεται, τις ημέρες αυτές, η επικαιροποίηση του οικονομικού μας προγράμματος και, την ερχόμενη Πέμπτη, στις 12 Μαΐου, θα το παρουσιάσουμε στο Ζάππειο. Λαμβάνει υπόψη τις σημερινές αντίξοες συνθήκες. Προβλέπει στοχευμένες δράσεις, που μπορούν να εφαρμοσθούν σύντομα και να έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Αναπτύσσει μέτρα, δράσεις και πολιτικές, που μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Αναπτύσσει, με μια φράση, πολιτικές Προοπτικής και Ελπίδας. Πολιτικές Ανάταξης της Οικονομίας, Ανάτασης της Κοινωνίας και Αξιοπρέπειας για κάθε πολίτη. Αυτό είναι το Νέο Συμβόλαιο, που προτείνουμε σε όλους τους Έλληνες.
Θα αποκαταστήσουμε το κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας που υποθήκευσε, με το Μνημόνιο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκτενώς στα εθνικά θέματα και τις επιπτώσεις σε αυτά του Μνημονίου και είπε μεταξύ άλλων:
Ασκούμε υπεύθυνη κριτική και αναπτύσσουμε ρεαλιστικές προτάσεις. Τόσο στο εσωτερικό, όσο και στις συναντήσεις μου με ξένους ηγέτες, υποστηρίζω και προωθώ θέσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα της Πατρίδας μας.
Για την Οικονομία, για την Εξωτερική Πολιτική.
Για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, για τα εθνικά μας δίκαια.
Ξέρετε ότι το διεθνές περιβάλλον είναι εξαιρετικά φορτισμένο.
Όλα τα Εθνικά μας θέματα είναι ανοιχτά.
Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και να επιβεβαιώνει, σε κάθε ευκαιρία, ότι αμφισβητεί ευθέως Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η στάση της απέναντι στην Ελλάδα, είναι προβληματική και προκλητική.
Θέλω να τονίσω ότι η συνέχιση της «μυστικής διπλωματίας» είναι ακατανόητη.
Περιπλέκει τα πράγματα και μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επιζήμια.
Οι προχθεσινές αναφορές του υπουργού Εξωτερικών ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να καθορίσει άμεσα ΑΟΖ για να μην επιβαρυνθούν οι συνομιλίες, μας προκαλεί έντονη ανησυχία. Αρνείται να ενεργοποιήσει ένα διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της Πατρίδας μας. Στέλνει λάθος μηνύματα στην απέναντι όχθη. Και τα λανθασμένα μηνύματα έχουν αρνητικές επιπτώσεις.
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την αξίωση της Τουρκίας για μοιρασιά στη μέση.
Επιμένουμε ότι η ανακήρυξη ΑΟΖ κατοχυρώνει πλήρως τα εθνικά μας συμφέροντα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.
Και αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα.
Θέλω, για μία ακόμα μέρα, να επαναλάβω ότι οι προσπάθειες για τη βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι κατανοητές μόνον εάν βασίζονται στο σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών, του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.
Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η χώρα μας δεν μπορεί παρά να αντιτάσσει μια σταθερή πολιτική αποτροπής.
Με ισχυρές και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις.
Αλλά και με ξεκάθαρες «κόκκινες γραμμές» από τις οποίες δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Αλλά και με γαλάζιες γραμμές που αφορούν στην προώθηση των δικαίων μας.
Στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στο Σκοπιανό, αλλά και σε ό,τι αφορά
τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Δεσμευόμαστε ότι δεν πρόκειται να παζαρέψουμε ποτέ την περηφάνια της Πατρίδας και την Αξιοπρέπεια των Ελλήνων.
Ενωμένοι, αποφασιστικοί και υπεύθυνοι εργαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε το κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας που υποθήκευσε, με το Μνημόνιο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Να ξαναφέρουμε στους Έλληνες την Εθνική Αυτοπεποίθηση.
Να ξαναζωντανέψουμε τη χαμένη Ελπίδα.
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Και θα τα καταφέρουμε.

ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ VIDEO ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ-ΓΡΑΠΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ  ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ"
ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΟΥ !!! (για να θημηθούμε και την παληά καλή ταινία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου