Δευτέρα

Πού παίζεται το «παιχνίδι» της βίας

«Κάποτε περπατούσαμε μέσα στη νύκτα από τη μια γειτονιά του Μεταξουργείου στην άλλη και το καταλαβαίναμε από τη μυρωδιά του νυχτολούλουδου και τους ρομαντικούς ήχους της καντάδας. Σήμερα βλέπουμε τον έμπορο ναρκωτικών και στην επόμενη γωνία το κορίτσι από την Αφρική που ζητάει 20 ευρώ για να πας μαζί της χωρίς προφυλακτικό».
Η περιγραφή του κυρίου Άγγελου στην «Real news», κατοίκου του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, δίνει ακριβώς το στίγμα της σημερινής εποχής στην καρδιά της πρωτεύουσας που νοσεί από αρρυθμία.
Είναι δύσκολο να περπατήσει κανείς στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και να μη βρει τουλάχιστον έναν ιδιοκτήτη καταστήματος που δεν έχει πέσει θύμα ληστείας ή αρπαγής.
Η Ελληνική Αστυνομία χαρτογράφησε τις μορφές του εγκλήματος στο κέντρο της Αθήνας και τους έδωσε ονόματα οδών και έκταση τετραγώνων.
Στο φως της ημέρας κυκλοφορούν μόνο όσοι πηγαίνουν στις εργασίες τους, αλλά φροντίζουν να «εξαφανιστούν» πολύ πριν πέσει η νύκτα, «γιατί στο άβατο του κέντρου δεν υπάρχει βοήθεια».
Ο άξονας τους εγκλήματος εκτείνεται από την Ομόνοια μέχρι τον άγιο Παντελεήμονα, κατά μήκος της οδού Αχαρνών, φτάνοντας στα όρια της 3ης Σεπτεμβρίου και της Λιοσίων. «Πεδία σύγκρουσης» μεταξύ αλλοδαπών είναι κυρίως οι πλατείες Αγίου Παντελεήμονα, Βικτωρίας και Αττικής.
«Είμαι εδώ 40 χρόνια. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια κατάντια στην Αθήνα. Μόνο στην Αγίου Κωνσταντίνου έκλεισαν 12 καταστήματα, Έλληνες δεν πατάνε πλέον και το κατάστημα είναι ακόμα ανοικτό επειδή δεν έχω κανέναν υπάλληλο και μπορώ να αντεπεξέλθω οικονομικά», αναφέρει ιδιοκτήτρια καταστήματος της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου