Δευτέρα

Τουρκική φρενίτιδα παραβάσεων και παραβιάσεων σήμερα στο Αιγαίο

Επίδειξη ισχύος της τουρκικής Αεροπορίας σήμερα στο Αιγαίο, με δεκάδες αεροσκάφη να προχωρούν σε σωρεία παραβάσεων του FIR Αθηνών και παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

Η σημερινή κινητοποίηση της τουρκικής Αεροπορίας ήταν μαζική με σχεδόν 40 αεροσκάφη και ελικόπτερα στον αέρα δίνοντας μια ένδειξη ίσως της τακτικής που πρόκειται να ακολουθήσει στο εξής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παρά τα πολυδιαφημισμένα καλοκαιρινά μορατόριουμ πτήσεων.
Πιο συγκεκριμένα 36 τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 CN-235 τα 8 ελικόπτερα της Αεροπορίας και του Ναυτικού και 26 μαχητικά στο πλαίσιο της άσκησης «Deniz Gordu» πραγματοποίησαν σήμερα 24 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 13 παραβιάσεις του ΕΕΧ. Τέσσερα από από τα τουρκικά αεροσκάφη έφεραν οπλισμό.
Η τουρκική δραστηριότητα εξελίχθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Η ΠΑ, την ώρα των τουρκικών παραβιάσεων του ΕΕΧ σε περιορίστηκε στην πραγματοποίηση διακριτικών αναγνωρίσεων των τουρκικών αεροσκαφών από αποστάσεις των 3 μιλίων, όπως είναι η πάγια τακτική.
Η ΠΑ, την ώρα των τουρκικών παραβιάσεων του ΕΕΧ περιορίστηκε στην πραγματοποίηση διακριτικών αναγνωρίσεων των τουρκικών αεροσκαφών από αποστάσεις των 3 μιλίων, όπως είναι η πάγια τακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου