Δευτέρα

Άγριες συγκρούσεις στην Τουρκία

Χιλιάδες άνθρωποι συγκρούστηκαν την Δευτέρα με αστυνομικούς ενώ διαδήλωναν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο 12 Κούρδων ανταρτών οι οποίοι σκοτώθηκαν από τον τουρκικό στρατό κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.
Σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας περίπου 100 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και μέλη του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), πέρασαν τα σύνορα, στα νοτιοανατολικά της χώρας, για να εντοπίσουν και να περισυλλέξουν τα πτώματα των ανταρτών.
Πολλές χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν στη μεθόριο τις δύο τελευταίες ημέρες ζητώντας να τους παραδοθούν οι σοροί των ανταρτών οι οποίοι ήταν μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και σκοτώθηκαν από Τούρκους στρατιώτες κοντά στο Ουλούντερε, στην επαρχία Σιρνάκ.
Στην περιοχή ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτών και οι τελευταίοι κατάφεραν να ανακτήσουν τις τέσσερις σορούς των ανταρτών που είχαν περισυλεγεί από τους διαδηλωτές.
Συγκρούσεις σημειώθηκαν τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Στο Ντιγιάρμπακιρ οι διαδηλωτές έριξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση. Πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν. Στην Κωνσταντινούπολη, περίπου 500 άτομα οργάνωσαν καθιστική διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης ενώ συγκρούσεις έγιναν στη συνοικία Ταρλάμπασι.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου