Παρασκευή

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Δραματικοί ήταν οι διάλογοι των πολιτικών αρχηγών στο Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η πρόταση του οποίου για εθνική συννενόηση έπεσε στο κενό.
 "Είναι ώρα ιστορικής ευθύνης, είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων, " υπογράμμισε ο κ.Παπούλιας.

Ο κ. Παπούλιας σημείωσε ότι, απαιτείται η λήψη μέτρων που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και θα στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάτων.
Ο δραματικός διάλογος Παπανδρέου-Σαμαρά
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά εθνική συνεννόηση λέγοντας πως οι εκλογές θα γίνουν το 2013. Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε.
Τότε ο κ. Παπανδρέου του είπε, «προχωράω μόνος μου»
Η πρόταση
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ο πρωθυπουργός δεν την απέρριψε, λέγοντας «να το δούμε.» Την πρόταση Καρατζαφέρη απέρριψε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Το χρονικό
Πρώτη έφτασε στο προεδρικό μέγαρο η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μάκη Μαΐλη και τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου Παναγιώτη Μεντρέκα.
Λίγα λεπτά αργότερα κάθισε δίπλα της ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο συνόδευαν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και ο διευθυντής του γραφείου του Κ. Παππάς.
Τρίτος έφθασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μαζί με τους κκ. Κώστα Αρβανιτόπουλο, Χρύσανθο Λαζαρίδη και Γιάννη Μιχελάκη.
Ακολούθησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τον οποίο συνόδευαν ο πρέσβης Γ. Γεωργίου και ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης.
Στις 12.30 έφθασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, καθώς και το στενό του συνεργάτη Νίκο Ζιώγα.
Όλοι οι συνεργάτες των αρχηγών παρέμειναν σε διπλανή αίθουσα μαζί, με τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Δρούτσα, οι οποίοι λίγα λεπτά μετά την έναρξη του συμβουλίου, εκλήθησαν να δώσουν διευκρινίσεις και εξηγήσεις για την οικονομική και πολιτική κατάσταση, καθώς και για το κλίμα που υπάρχει στο εξωτερικό για τη χώρα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις εν όψει των αποφάσεων στην Ε.Ε. και την πορεία της χώρας».
Με iPad η Αλέκα
Όλοι γνωρίζουν ότι, ο πρωθυπουργός είναι λάτρης της τεχνολογίας, όμως αυτό που ξάφνιασε τους πολιτικούς αρχηγούς και τους δημοσιογράφους, ήταν η εμφάνιση της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με iPad.
Ο κ. Παπανδρέου, όταν εισήλθε στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου με το iPad και πήρε θέση δίπλα στην κα. Παπαρήγα, η οποία έβγαλε το δικό της iPad.
Ο πρωθυπουργός ξαφνιάστηκε ευχάριστα και απαθανάτισε την ΓΓ του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου