Πέμπτη

Το επιχειρηματικό & εκδοτικό σύστημα της χώρας βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο

α) Πίστευαν ότι το Πασόκ με τον έλεγχο που έχει στο δημόσιο και στα συνδικάτα μαζί με την υποστήριξη που θα του προσέφεραν τα ΙΧ μέσα ενημέρωσης που διαθέτουν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.
Παράλληλα με το νέο κόμμα που βάλανε να κάνει η Μπακογιάννη καθώς και με το απίστευτο προμοτάρισμα του Καρατζαφέρη πίστευαν ότι θα διέλυαν την ΝΔ ή θα εκβίαζαν τον Σαμαρά να συναινέσει ώστε να μην υπάρχει εναλλακτική πολιτική λύση.
Ομως:
Ο Παπανδρέου αναδεικνύει μοναδικές διαχειριστικές και συντονιστικές ανεπάρκειες και ανικανότητα με αποτέλεσμα να μην μπορεί η κυβέρνηση του να εφαρμόσει γρήγορα και αποφασιστικά τα συμφωνηθέντα.
Παράλληλα το κλασσικό Πασόκ που στελεχώνει τον κρατικό μηχανισμό το μόνο που το ενδιαφέρει είναι το άρμεγμα της δημόσιας αγελάδας και όχι η εφαρμογή του μνημονίου με αποτέλεσμα να μην προχωράει τίποτα.
Η Μπακογιάννη αποτυγχάνει πανηγυρικά ο Σαμαράς αντέχει παρά τον πόλεμο και ο Καρατζαφέρης ως κλασσικός φελός μεθυσμένος από την αποτυχία αρχίζει τις υπερβολές με αποτέλεσμα να αποκαλύπτει τον ρόλο του.
Η τελευταία του κόντρα με τον Μειμαράκη όχι μόνο του αφήνει γρατζουνιές αλλά αιμορραγεί για αυτό μαζεύτηκε τάχιστα στην φωλιά του σαν το πληγωμένο θηρίο.
Στο ελληνικό πρόβλημα εμπλέκεται και η Γαλλική προεδρική εκλογή και βγαίνει η κασέτα της συνέντευξης Στρος Καν και προφανώς θα ακολουθήσουν και άλλες αποκαλύψεις.
β) Σε οικονομικό επίπεδο τα πράγματα είναι ιδιαίτερα άσχημα αφού η ραγδαία πτώση της ζήτησης επηρεάζει τις πωλήσεις των μεγάλων εταιρειών που βρίσκονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία υπερδανεισμένες.
Το χρηματιστήριο γκρεμίζεται και μεγάλοι όμιλοι αυτοί την στιγμή δίνουν μάχη επιβίωσης.
Εκεί, που κάποιοι πίστευαν ότι θα την πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι, αρχίζουν να διαπιστώνουν ότι ίσως οι ίδιοι τελικά είναι τα θύματα της προσφυγής στο ΔΝΤ επιβεβαιώνοντας την παροιμία “όποιος σκάβει του άλλου τον λάκο πέφτει ο ίδιος μέσα”.
Το ΔΝΤ και η Ευρωπαική Κεντρική τράπεζα ελέγχει τις τράπεζες και πλέον οι χορηγήσεις τους δεν μπορούν να είναι με τους αδιαφανείς όρους του παρελθόντος.
Ειρωνία!!!!!!
Πρώτο θύμα οι επιχειρήσεις τύπου που στήριξαν προπαγανδιστικά τον Παπανδρέου και το ΔΝΤ.
Υπερχρεωμένα κανάλια εφημερίδες και περιοδικά βρίσκουν κλειστές τις στρόφιγγες των τραπεζών και καταρρεύσουν το ένα μετά το άλλο.
Τι θεία δίκη!!!
Η βάρκα της σωτηρίας δεν χωράει όλους αγόρια.
Θα μείνουν ζωντανοί όσοι έχουν και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες και μπορούν να καλύψουν την χασούρα.
Και οι χαμένοι οι βασιλιάδες που μένουν έξω από το παιχνίδι Αλτερ Ελευθεροτυπία Δολ πως θα αντιδράσουν;;;
Σιγά μην κάτσουν με σταυρωμένα χέρια.
Η ομερτά του κατευθυνόμενου τύπου σπάει δες Ελευθεροτυπία δύο ημέρες τώρα που χτυπάει απευθείας Παμπούκη και πλέον θα υπάρχει και αντιπολίτευση στον Παπανδρέου.
Στην άλλη οικονομία τα πράγματα είναι εξίσου χειρότερα.
Ολοι είναι χεσμένοι από τις αλλοπρόσαλες δηλώσεις των Γερμανών.
Αν πιέσουν να μην δοθεί η δόση του Ιουνίου πάμε σε υποχρεωτική αναδιάρθρωση και άρα οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται κεφαλαιακή ενίσχυση για να ανταπεξέλθουν και άρα αλλάζουν ιδιοκτησιακά χέρια μέσα σε μια νύχτα .
Και αν γίνει αυτό πουλάκια μου σας τσακώσανε.
Με τα λεφτά που χρωστάνε σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις στην ουσία οι ξένοι αποκτούν την κυριότητα του συνόλου των μεγάλων εταιρειών.
Δεν αποκλείεται κάτι μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα που ακούμε και ζαλιζόμαστε να τα στείλουν να γυαλίζουν τα παπούστια του Φριτς.
Οσοι σχεδίασαν να πάμε στο ΔΝΤ είναι σε απόγνωση.
Προς τον παρόν στηρίζουν Γιώργο για να μην μείνει ξεκρέμαστο το σύστημα μέχρι να δουν τι θα κάνουν.
Ψάχνουν τα ντουλάπια από κει από εδώ μπας και βρούν τίποτα καλό αλλά τζίφος.
Κάτι σκονισμένους Μητσοτάκηδες που οι εμμονές τους άρχισαν να γίνονται κουραστικές κάτι μπαγιάτικους Μάνους και Παπαδόπουλους και στο βάθος Καρατζαφέρης άντε και ο Μπουμπούκος.
Το απόλυτο αδιέξοδο.
Αναμείνατε ραγδαίες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου