Δευτέρα


Το εκλογικό της κέντρο εγκαινίασε χθες η «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας»
 Σαφές μήνυμα ανάγκης για αλλαγή στο Δήμο Καλαμάτας έστειλε χθες βράδυ, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και υποψήφιος δήμαρχος, Θόδωρος Μπρεδήμας.
Παρουσία του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, ο οποίος πραγματοποίησε τη θρησκευτική τελετή των εγκαινίων, ο κ. Μπρεδήμας αποδόμησε το έργο του απερχόμενου δημάρχου και ζήτησε από τους πολίτες να υπερψηφίσουν το συνδυασμό της «Αλλαγής».
Στην αρχή της ομιλίας του υποστήριξε ότι «η παράταξη ξεκίνησε με κάποια καθυστέρηση τον προεκλογικό της αγώνα. Ο κύριος λόγος είναι ότι εμείς σ’ αυτή την προσπάθεια για την αλλαγή στο Δήμο δεν προτάσσουμε τα συμφέροντά μας πάνω από αυτά των δημοτών. Δεν αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε καρέκλες. Ιδεώδη υπηρετούμε και όχι συμφέροντα.
Έτσι, προτάξαμε το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την αλλαγή. Βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε και με όλες μας τις δυνάμεις να γεννηθεί μια παράταξη σύνθεσης. Δε ζητήσαμε οφίτσια γι’ αυτό. Παρ’ όλα αυτά και για διάφορους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με εμάς, η προσπάθεια δεν καρποφόρησε και το θέμα αυτό δεν είναι του παρόντος.
Τώρα, ως άλλοι Κυρηναίοι, προχωράμε την οδό της θυσίας και της προσφοράς. Δε μετανιώσαμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα επιβραβεύσετε τη θυσιαστική μας προσφορά. Είμαστε εδώ και η παρουσία σας δείχνει ότι έφθασε ο καιρός η Καλαμάτα να αλλάξει δήμαρχο».
Ο επικεφαλής της «Αλλαγής» τόνισε ότι «η Καλαμάτα έχει ανάγκη από ένα δήμαρχο που να αγαπά αυτή την πόλη και δεν πρόκειται να συνεχίσει να τη γεμίζει με αντιαισθητικά κινέζικα μάρμαρα και κυβόλιθους, αντί για την αρχοντιά των μαρμάρων που ήταν στρωμένη η κεντρική πλατεία. Ένα έργο τέχνης του αείμνηστου δημάρχου Κουτουμάνου αντικαταστάθηκε με την κακογουστιά του δημάρχου και καμαρώνει γι’ αυτό.
Ο κ. Νίκας πίστεψε ότι η ιστορία αυτής της πόλης ξεκίνησε από τη δημαρχοντία του και λησμόνησε ότι υπήρξαν δήμαρχοι που αγωνίστηκαν πριν από αυτόν, όπως ο Κώστας Κουτουμάνος, ο Σταύρος Μπένος, ο Παναγής Κουμάντος, ο Χρήστος Μαλαπάνης, ο Γιώργος Κουτσούλης κ.ά.
Με τον “Καλλικράτη” ο Δήμος διευρύνθηκε, αλλά ο κ. Νίκας άφησε στην τύχη τους τα περιφερειακά διαμερίσματα και τις φτωχογειτονιές της Καλαμάτας. Τους άφησε στο έλεος του Θεού και τους έπνιξε η πρώτη βροχή. Προεκλογικά, 20 ημέρες πριν από τις εκλογές, θυμήθηκε να πάει στον κ. Χρυσοχοΐδη και να ζητήσει να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, κι ας είχαμε πνιγεί στις 12 Νοεμβρίου. Θαυμάστε, όμως, και τον υπουργό που, αντί να του πει περάστε μετά τις εκλογές, φρόντισε να αποφασίσει τη χρηματοδότηση των έργων και να τον καταστήσει συνεργό του στις παράνομες εξαγγελίες. Λυπούμεθα για τον υπουργό, αλλά και τον καταγγέλλουμε από το βήμα αυτό προς πάσα κατεύθυνση».
Αναφερόμενος στο στόχο του συνδυασμού του, πρόσθεσε ότι «η παράταξή του θα αγωνιστεί για ένα Δήμο της αλληλεγγύης προς όφελος των ανθρώπων του που στενάζουν από τη φτώχεια και την ανεργία, που δεν μπορούν να κάνουν όνειρα για τους ίδιους και τα παιδιά τους, αλλά ζουν με τον εφιάλτη της μετανάστευσης, αντικρίζοντας το θυμωμένο χρώμα του Μεσσηνιακού Κόλπου.
Ο κ. Μπρεδήμας στην ομιλία του δεσμεύτηκε για τη θέσπιση δημοτικής πολιτικής και την άμεση εφαρμογή μέτρων ανακούφισης των πολιτών που πλήττονται από τη φτώχεια, την ανεργία. Δεσμεύτηκε να μην υπάρξει κάτοικος χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση, τροφή και πρόσβαση στην Υγεία.
«Επίσης, αναφέρουμε ότι σήμερα είμαστε έτοιμοι να υποσχεθούμε στους δημότες ότι για τη δημοτική μας κίνηση ο Δήμος μας είναι χώρος προσφοράς και μόνο και όχι επάγγελμα. Γι’ αυτό προχωρούμε από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβουμε τις τύχες του Δήμου στην παραίτησή μας από του μισθού του δημάρχου, που θα διατίθεται σε ειδικό λογαριασμό υπέρ των ασθενέστερων συνδημοτών μας, όπως ακριβώς έπραξα ως πρόεδρος για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Καλαμάτας», συνέχισε.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υποστήριξε ότι «ο Παν. Νίκας είναι γνήσιο τέκνο των χειρότερων πρακτικών διοίκησης, που εκφράζει την αντίληψη “έταξα, δεν υλοποίησα”, “βόλεψα, δε διοίκησα», “διαχειρίστηκα, δε διεκδίκησα”, “ταυτίστηκα με την κεντρική εξουσία, δε συγκρούστηκα». Ο απερχόμενος δήμαρχος εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη πολιτικά ελλιπής».
 
- See more at: http://www.tharrosnews.gr/(Του Αντώνη Πετρόγιαννη)

σσ: Όλοι μαζί σου, κ. Μπρεδήμα !! Να τσακιστεί να φύγει ο αχάριστος, Νίκας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου