Πέμπτη

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο

Επί της αρχής ψηφίστηκε μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ανάγνωσης του το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με τα κόμματα της αριστεράς να απέχουν.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει η δεύτερη ανάγνωση του και θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής.
Νωρίτερα υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με απολογητική διάθεση για τα τεκταινόμενα, έκανε λόγο για λάθη και παραλείψεις στον πολύμηνο αγώνα που δίνει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις στην οικονομία.
Μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Η χώρα παραμένει όρθια και μπορεί να συζητάει το μέλλον της. Έχουμε περάσει όλα τα τεστ μέχρι σήμερα. Αυτή η εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε η κυβέρνηση θα συνεχιστεί και από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό».
Ωστόσο κατά την ακρόαση των αρμοδίων φορέων όλοι οι εκπρόσωποι από τη ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ και ΠΟΜΙΔΑ τάχθηκαν κατά των νέων μέτρων κατακρίνοντας τον εισπρακτικό και φορολογικό τους χαρακτήρα και υποστηρίζοντας ότι θα βαθύνουν την ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου