Σάββατο

Δομινικανή Δημοκρατία: 36 νεκροί σε 1.563 συνολικά κρούσματα χολέρας

Τριάντα έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συνολικά 1.563 κρούσματα χολέρας στη Δομινικανή Δημοκρατία, μια τουριστική χώρα, γειτονική της Αϊτής, όπου η νόσος έχει προκαλέσει το θάνατο 4.500 ανθρώπων, σύμφωνα με απολογισμό που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας.
Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινωθεί στις 26 Μαΐου έκανε λόγο για 23 νεκρούς σε 1.288 κρούσματα.
Αντιμέτωπο με την αύξηση των θανάτων από χολέρα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι αρκετοί δημόσιοι οργανισμοί ενίσχυσαν τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου.
Τα πρώτα κρούσματα χολέρας καταγράφηκαν στη Δομινικανή Δημοκρατία το Νοέμβριο του 2010, ύστερα από το ξέσπασμα της επιδημίας στην Αϊτή. Πρόσφατη έρευνα του ΟΗΕ ενοχοποιεί ένα στέλεχος από τη νότια Ασία για την επιδημία αυτή, ως αιτία της μόλυνσης.
Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικές μετά την επιδημία της χολέρας που ξέσπασε το 1991 στο Περού και εξαπλώθηκε σε αρκετές χώρες της περιοχής (Βολιβία, Βραζιλία, Κολομβία, Ισημερινό, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ και Μεξικό) έως το 2005 προκαλώντας το θάνατο 10.000 ανθρώπων σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου