Πέμπτη

Έτοιμο και το νέο κυβερνητικό σχήμα:


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του zoomnews.gr ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει στο νέο κυβερνητικό σχήμα και έχει ήδη επικοινωνήσει με τους νέους υπουργούς.

Το βασικό γνώρισμα του ανασχηματισμού θα είναι η καρατόμηση όλων των “κηπουρών”, όπως αποκαλούν εντός ΠΑΣΟΚ στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού που δεν έχουν ιδιαίτερη κομματική αναφορά.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι στη νέα κυβέρνηση Δρούτσας, Μπιρμπίλη, Γερουλάνος, Παπακωνσταντίνου αλλά και ο Χάρης Παμπούκης.
Κομβικό ρόλο στο πως θα διαμορφωθεί το νέο σχήμα παίζει η απάντηση που θα δώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος που φέρεται να του κάνει ο πρωθυπουργός να αναλάβει θέση αντιπροέδρου με αρμοδιότητα τα θέματα του Υπουργείου Οικονομικών.
Στην περίπτωση που ο Βενιζέλος αποδεχθεί αυτή την πρόταση θα έχει δίπλα του και έναν τεχνοκράτη.


Στην περίπτωση που δεν την αποδεχθεί ο πρωθυπουργός φέρεται να του έχει προτείνει εναλλακτικά και το Υπουργείο Εξωτερικών.
Εάν δεν είναι ο Βενιζέλος αρμόδιος για την οικονομία οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν ως επικρατέστερη για το πόστο την Άννα Διαμαντοπούλου.
Στο Υπουργείο Εργασίας φέρεται ότι οδεύει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Υπουργείο Μεταφορών, ο Χάρης Καστανίδης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Δημήτρης Ρέππας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επίκειται επίσης περαιτέρω αναβάθμιση του Χρήστου Παπουτσή ενώ για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ως επικρατέστερος φέρεται ο Ηλίας Μόσιαλος.


Θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει και η Έλενα Παναρείτη






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου