Τετάρτη

Τρία προβληματικά αεροδρόμια στην Πελοπόννησο με θύμα την Καλαμάτα


«Στον αέρα» βρίσκεται από χθες η μελλοντική λειτουργία του αεροδρομίου της Καλαμάτας, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε τη δημιουργία πολιτικού αερολιμένα στην Τρίπολη. Με δεδομένο ότι είναι μάλλον... ανέφικτο να λειτουργήσουν δυο αεροδρόμια σε απόσταση 80 χιλιομέτρων μεταξύ τους, γίνεται αντιληπτό ότι η δημιουργία του αεροδρομίου στην Τρίπολη θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ύπαρξη του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας.
Η αδιανόητη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να ξοδευτούν αυτή την κρίσιμη στιγμή εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία ενός νέου αεροδρομίου, στην Τρίπολη, οδηγεί ουσιαστικά στην απαξίωση της έτοιμης υποδομής του αεροδρομίου Καλαμάτας. Με αυτό το παράλογο τετελεσμένο, στο μέλλον θα προβληθεί η λειτουργία του αεροδρομίου στην Τρίπολη και ως εναλλακτικού του "Ελ. Βενιζέλος" - οπότε ο μεσσηνιακός αερολιμένας θα κινδυνέψει να σβήσει οριστικά από το χάρτη.
Δεν θα πρέπει να θεωρηθεί καθόλου τυχαίο το ότι οι εκπρόσωποι φορέων από την Κορινθία, την Αργολίδα και τη Λακωνία τάχτηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ της δημιουργίας λειτουργίας αεροδρομίου στην Τρίπολη. Την ίδια ώρα οι Μεσσήνιοι αιρετοί πιάστηκαν στον ύπνο, και τώρα προσπαθούν να... χρυσώσουν το χάπι μιλώντας για παράλληλη λειτουργία - ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν χωρούν 2 αεροδρόμια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και 3 σε όλο το Μοριά. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο έχει φουντώσει και η συζήτηση για τη λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Ανδραβίδα.
περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου