Κυριακή

Αλβανία : χώρα παραγωγής ελαιολάδου


Να γίνει η Αλβανία μια σημαντική χώρα παραγωγής ελαιολάδου μέχρι το 2013 φιλοδοξεί ο πρωθυπουργός της χώρας Σάλι Μπερίσα.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις στις οποίες προέβη κατά την επίσκεψή του, την Παρασκευή, σε σύγχρονη μονάδα παραγωγής ελαιόδεντρων του Γεωργικού Πανεπιστημίου των Τιράνων.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός, συγκεκριμένα, ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές την ανάπτυξη του εθνικού προγράμματος καλλιέργειας ελαιόδεντρων και οπορωφόρων δέντρων (φουντουκιές, καρυδιές, καστανιές, αμυγδαλιές και ροδιές).
Επίσης, ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια η Αλβανία έχει καταφέρει να σπείρει 10 εκατομμύρια ελαιόδεντρα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων το 1/3 χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «σκοπός μας είναι να σπείρουμε 20 εκ. ελαιόδεντρα μέχρι το 2013, εκπληρώνοντας έτσι το στόχο που είχαμε θέσει στην αρχή της τετραετίας, μετατρέποντας την Αλβανία σε μια σημαντική χώρα παραγωγής ελαιολάδου».
Ακόμη, αναφερόμενος στο πρόγραμμα καλλιέργειας οπορωφόρων δέντρων είπε: «βρισκόμαστε στην αρχή δημιουργίας μιας άλλης Αλβανίας, που μέρα με τη μέρα θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο και ομορφότερο κήπο οπωροφόρων δέντρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου