Τετάρτη

Σακοράφα: "Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Δεν έχει λύση το πρόβλημα"

Για πολιτική διάσταση στο θέμα του χρέους έκανε λόγο η ανεξάρτητη βουλευτή Σοφία Σακοράφα μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο και κανείς αυτή τη στιγμή δεν έχει λύση στο πρόβλημα.

«Το θέμα του χρέους είναι πολιτικό. Γι’ αυτό και έκανα πρόταση λογιστικού ελέγχου. Πρέπει να μας πουν πόσο είναι, που πήγε κλπ. Εξάλλου, κάποια τμήματα του χρέους είναι παράνομα. Έχει ειπωθεί αυτό και από τα χείλη του Παπανδρέου, του Τρισέ και του Γιούνκερ» τόνισε η κα Σακοράφα η οποία διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ (μαζί με τον Γιάννη Δημαρά και τον Βασίλη Οικονόμου) επειδή ψήφισαν επειδή δεν υπερψήφισαν το Μνημόνιο.

Σημειώνοντας ότι δε θα βγούμε ποτέ από την ύφεση με τη σημερινή πολιτική, η κα Σακοράφα τονίζει πως «κανείς δεν έχει λύση για το πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Όπως είπε και ο κ. Βενιζέλος, διεξάγεται ένας πόλεμος. Πρέπει όμως να τελειώσει με νικητή τον πολίτη».

Η ανεξάρτητη βουλευτής υπογράμμισε στη συνέχεια ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που γνώρισε και αποτέλεσε μέρος του: «Το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν είναι σοσιαλιστικό. Δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζω. Το θέμα, όμως, είναι πως θα βοηθήσει ο καθένας από το μετερίζι του για να βγούμε από αυτή τη διαδικασία».

Εξηγώντας, τέλος, ότι όποτε πηγαίνει σε συνέδρια στο εξωτερικό άπαντες εκφράζουν την απορία τους γιατί η Ελλάδα αποδέχθηκε το σύνολο του χρέους και δεν διαπραγματεύτηκε όπως κάνουν οι δανειζόμενοι, η κα Σακοράφα υπογραμμίζει ότι αν είχε γίνει ένα κούρεμα 40% για τα «παράνομα» χρήματα του χρέους, το απεχθές χρέος, δε θα μιλάγαμε σήμερα για «κούρεμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου