Παρασκευή

Βουλή και "βουλευτόπαιδα"

Ενδο-κοινοβουλευτικές αναταράξεις προκαλεί το ζήτημα που ανέκυψε προσφάτως εξαιτίας του διορισμού σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία τους στην Βουλή συγγενικών προσώπων των κκ. Β. Πολύδωρα και Ι. Τραγάκη.
Υπενθυμίζεται ότι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν προκάλεσαν την δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου, η οποία και αποτυπώθηκε στην εντολή του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά να απαγορευθούν οι προσλήψεις συζύγων και συγγενών μέχρι και δεύτερου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να προσλαμβάνουν μετακλητούς υπαλλήλους.
Ως γνωστόν, ο κ. Πολύδωρας τοποθέτησε στην μια από τις πέντε (!) προβλεπόμενες για τους πρώην Προέδρους της Βουλής θέσεις μετακλητών υπαλλήλων την θυγατέρα του, ενώ ο νυν α’ αντιπρόεδρος κ. Τραγάκης την αδελφή του γαμπρού του και στο παρελθόν και άλλα συγγενικά του πρόσωπα τα οποία μονιμοποιήθηκαν (και για τους αντιπροέδρους προβλέπονται πέντε θέσεις μετακλητών).

Βύρων μαινόμενος

Το θέμα συνεχίζει να προκαλεί έντονες συζητήσεις, ενώ η πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ να ζητήσει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη να σταματήσει η «φάμπρικα» του διορισμού μετακλητών υπαλλήλων, πυροδότησε την οργισμένη αντίδραση του κ. Πολύδωρα, ο οποίος πήρε θέση για το θέμα κατά την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων (προ)καλώντας να συζητηθούν όλα στην Ολομέλεια και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της Βουλής «για να μάθει όλη η Ελλάδα τι έχει γίνει κι όχι μόνο με τα γραφεία των πρώην, αλλά με όλους τους μετακλητούς».

«Να δούμε τότε τι θα πουν οι δήθεν αδιάφθοροι», προειδοποίησε τους παριστάμενους, εκφράζοντας με έντονο τρόπο (χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι και φωνάζοντας, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες), ενώ κατέληξε με άλλον έναν υπαινιγμό προς όσους εμφανίζονται ως επικριτές του: «Εγώ είμαι ζωντανός και όρθιος, μολονότι αποσυνάγωγος του πολιτικού συστήματος», είπε.

>>> Η Βουλή των Ελλήνων συνεχίζει να μοιάζει με το Βατικανό της Ελλάδας, αφού διέπεται από τους δικούς της νόμους, διαφορετικούς από αυτούς που αφορούν τους υπόλοιπους Έλληνες: βλ. πρόσλήψεις χωρίς κριτήρια, ασυλία βουλευτών, κ.λπ. Κατάργηση αυτών των απαράδεκτων νόμων αλλά και των σχετικών άρθρων του κανονισμού της Βουλής δεν θα ήταν επώδυνη όσο τα οικονομικά μέτρα που καλούμαστε να υποστούμε,ι θα είχε μία σημαντικότατη αποδοχή από τους Έλληνες, και θα αποτελούσε δείγμα γραφής για την κυβέρνηση αυτή. Αίσχος !!!! Αιδός υπάρχει;
Πάρε τη σκούφια σου και βάρε μας κ. βολευτά !!!

Περισσότερα στο: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=472613

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου