Δευτέρα

6ο ΣΠ (Κόρινθος) & νεοσύλλεκτοι !!

Τρέχουν και δεν φθάνουν στο ΓΕΣ για να στείλουν αλλού τους νεοσύλλεκτους που είχαν προγραμματίσει για να παρουσιαστούν στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού. Το οποίο ως γνωστόν τώρα φιλοξενεί λαθρομετανάστες και ...πολιορκείται από τους κατοίκους και τη Χρυσή Αυγή.

Όμως το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι γιατί είχε προγραμματιστεί κατάταξη στη Κόρινθο ,αφού το στρατόπεδο πήγαινε για οριστικό κλείσιμο. Αυτός ήταν ο προγραμματισμός από την εποχή του Μπεγλίτη ακόμη. Γιατί το επαναλειτουργούν; Και καλά η Καλαμάτα που επίσης ξανανοίγει (!) ,είναι όπως λένε οι αρμόδιοι του ΥΕΘΑ καινούργιο στρατόπεδο και ...είναι κρίμα να το κλείσουμε. Η Κόρινθος γιατί πρέπει να συνεχίσει και να λειτουργεί.

Μπορεί να δώσει σοβαρή απάντηση κάποιος από το ΥΕΘΑ, ή να υποθέσουμε ότι όλη δουλειά γίνεται για τα "ψηφαλάκι",στο κυνήγι των οποίων έχει μπει πολύ βαθειά και η Χρυσή Αυγή,βουλευτές της οποίας παρουσίαζαν την Κόρινθο περίπου ως άκρως απαραίτητο στρατόπεδο για την αμυντική μας δομή!
Οι προς κατάταξη στρατεύσιμοι στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο με τη 2012 Ε ΕΣΣΟ, μπορούν να ενημερωθούν για την τροποποίηση των δελτίων κατάταξής τους λόγω υπηρεσιακών αναγκών, από τις αρμόδιες στρατολογικές υπηρεσίες, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Πληροφορίες σχετικά με τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα παρέχονται, επίσης, από την ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, www.army.gr, στην ενότητα Κατάταξη.
Υπενθυμίζεται, ότι με εγκύκλιο διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς, από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου με τη 2012 Ε ΕΣΣΟ:
α. Οι στρατεύσιμοι κλάσης 2014 (έτος γέννησης 1993) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των νομών Αττικής (μόνο της περιφερείας της ΣΥ Αττικής και της ΣΥ Αθήνας με κωδικό Σ.Α. 156), Βοιωτίας, Μαγνησίας, Ροδόπης (μόνο του δήμου Κομοτηνής) και Χανίων.
β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1989 έως και 2014 (έτη γέννησης 1968 έως και 1993), από όλους τους νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από την 1η Μαΐου 2012 έως τις 30 Ιουνίου 2012.
γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου β της παρούσας, που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από την 1η Ιουλίου 2012 έως τις 31 Αυγούστου 2012.
Περισσότερες πληροφορίες για τα Κέντρα Κατάταξης, τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, www.army.gr, στην ενότητα «Κατάταξη».
Οι καλούμενοι, κατά την κατάταξή τους, πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης, το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους, αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ) καθώς και ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού, από οποιοδήποτε στρατιωτικό ή κρατικό νοσοκομείο.
Στις 3 Σεπτεμβρίου θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου