Κυριακή

Ο 256 χρόνων Κινέζος "μαθουσάλας"

Ο Li Ching Yun γεννήθηκε στο Szchewan, ένα μικρό χωριό της Κίνας (Szchewan) όπου και πήγε σχολείο μέχρι τα 10 του χρόνια πήγε σχολείο. Στη συνέχεια ταξιδέψε σε διάφορες περιοχές της Κινάς, όπου δούλεψε και μάζευε ιατρικά φυτά.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο Λι πουλούσε τα ιατρικά φυτά για ολόκληρα 100 χρόνια!
Όταν ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξιδέψε μέχρι το σπίτι του Λι για να τον ρωτήσει ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του, εκείνος απάντησε:“Κράτα ήρεμη την κάρδια, κάτσε σαν χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι, και κοιμήσου σαν σκύλος”.

Οι άνθρωποι από το περιβάλλον του Λι απορούσαν που δεν έμοιαζε καθόλου με γέρο και μάλιστα φαινόταν πολύ δυνατός για την ηλικία του. Κάποιοι έλεγαν ότι τον γνώριζαν από την παιδική τους ηλικία, ενώ κάποιοι άλλοι ότι ο Λι ήταν φίλος του παππού τους που δεν ζούσε πια…

Το 1930 Wu -Chung- Chien, καθηγητής στο Minkuo University βρήκε κάποια ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο Λι είχε γεννηθεί το 1677. Τα ίδια αρχεία αποδεικνύουν ότι το κινέζικο κράτος είχε ευχηθεί στον Λι χρόνια πολλά στα 150τα του γενέθλια αλλά και όταν έκλεισε τα 200.

Σύμφωνα με το βιβλίο Guiness ο άνθρωπος που έχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια είναι ένας Γάλλος (122 χρόνια και 164 μέρες). Γιατί οι κινέζοι δεν έχουν πει τίποτα για τον Λι.

Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να έχει ζήσει 256 ολόκληρα χρόνια;

Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία είναι υπό έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου