Τρίτη

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε την μείωση της τιμής της βενζίνης

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε την μείωση της τιμής της βενζίνης

Την μείωση των τιμών των καυσίμων αποφάσισε η γαλλική κυβέρνηση, για τρεις μήνες, προκειμένου να βοηθηθούν οι οδηγοί που πλήττονται από τις αυξημένες τιμές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, οι τιμές των καυσίμων θα μειωθούν κατά 6 λεπτά του ευρώ στο λίτρο. Μετά τους τρεις αυτούς μήνες σύμφωνα με τον Πιέρ Μοσκοβισί, «θα τεθεί σε ισχύ ένας πιο μόνιμος μηχανισμός», ενώ πρόσθεσε ότι το βάρος της μείωσης των τιμών θα μοιραστεί εξίσου ανάμεσα στο γαλλικό κράτος και τις πετρελαϊκές εταιρείες.
«Αυτό σημαίνει πως θα κοστίζει 1,50 ευρώ λιγότερο για να βάλεις 25 λίτρα στο ντεπόζιτο. Είναι σημαντικό ποσό, ιδιαίτερα για ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα ή που πρέπει να οδηγούν πολύ», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες του με εκπροσώπους της βιομηχανίας των καυσίμων.

Η απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μέσα σε 24 ώρες, θα κοστίσει στο κράτος τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ σε απώλειες φορολογικών εσόδων κατά την περίοδο αυτή, δήλωσε ο υπουργός.

Είδες, ο γάλλος Ολάντ ! Γενναίες μεταρρυθμίσεις και λίγο "σοσιαλιστικές" και πολύ  ριζοσπαστικές  (ή κάνω λάθος ;)
Άς τολμήσει κάτι παρόμοιο ο Σαμαράς να δεις στις επόμενες εκλογές θα πάρει 60% !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου