Πέμπτη

KAKA MANTATA ΑΠΟ KEI ΕΞΩ ΤΗΝ (μεγάλη) ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ

Κάτι παραπάνω από δυσοίωνες είναι για την Ελλάδα, οι προβλέψεις της βρετανικής συμβουλευτικής εταιρείας οικονομικών αναλύσεων, Capital Economics.
Η εταιρεία εκτιμά το grexit ως το πιθανότερο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ενώ προβλέπει ένα καυτό καλοκαίρι με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας να επιστρέφει,καθώς την περίδοδο αυτή η Αθήνα θα πρέπει να καταβάλει μεγάλα ποσά στους δανειστές της.
Παράλληλα, αναφέρει ότι η διαμάχη ΔΝΤ-Ευρωπαίων δανειστών θα λυθεί με την αποχώρηση του Ταμείου από το πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στις προβλέψεις της:


«Το αδιέξοδο ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους δανειστές φαίνεται τώρα πιθανό να επιλυθεί με το Ταμείο να φεύγει από το πρόγραμμα. Αλλά αμφιβάλουμε ότι θα περάσει καιρός προτού η Ελλάδα αποτύχει να πιάσει τους στόχους της και οι εκταμιεύσεις δόσεων θα σταματήσουν ξανά. Οι κίνδυνοι χρεοκοπίας θα επιστρέψουν το καλοκαίρι, όταν εκπνέουν μεγάλες πληρωμές. Κατά συνέπεια, οι αποδόσεις των ομολόγων αναμένεται να ανέβουν απότομα ξανά.
«Παρά το σερί σχετικά ενθαρρυντικών δεδομένων, η ελληνική οικονομία παραμένει σε κρίση. Η έξοδος από την ευρωζώνη μπορεί να μην είναι επικείμενη, αλλά τελικά φαίνεται ως το πιο πιθανό αποτέλεσμα», προειδοποιεί η Capital Economics που παράλληλα βλέπει την επανάκαμψη της δημοσιονομικής λιτότητας καθώς η Ελλάδα θα πρέπει «να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ φέτος και 3,5% από το 2018. Αν οι προβλέψεις μας για την ανάπτυξη είναι πιο κοντά στις αισιόδοξες υποθέσεις του προγράμματος, αυτό θα απαιτήσει επιπλέον μέτρα λιτότητας, στα οποία είναι απίθανο να συμφωνήσει η κυβέρνηση».

ΕΚΛΟΓΕΣ; ΤΙ ΛΕΣ; Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ !!!! (σσ. blogger)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου