Πέμπτη

Δείτε τι αλχημείες γίνονται…

Οι ανάγκες του ΓΕΣ και των άλλων Γενικών Επιτελείων εξακολουθούν να καλύπτονται με «λύσεις» της τελευταίας στιγμής.

Το ποσό των 5.000.000 ευρώ χρειάστηκε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) που έχει τον τελευταίο καιρό σε πρωτοφανή χρήση τα επίγεια και εναέρια μέσα του καλύπτοντας κυριολεκτικά αυτό που στην καθομιλουμένη λέγεται…«τα πάντα όλα».
Παρότι όμως είμαστε μόλις στην αυγή του 2017 τα χρήματα αυτά χρειάστηκε να βρεθούν από περικοπή άλλου Επιτελείου από το οποίο σαφώς δεν περισσεύουν.
Προφανώς θα χρειαστεί άμεσα να τονωθεί εκ νέου ο δικός του προϋπολογισμός, ο οποίος τώρα χρησιμοποιήθηκε για να μεταφερθούν τα 5 εκ. ευρώ στο Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών, να αποδεσμεύσει όχι φυσικά καινούργια λεφτά, αλλά απλώς την ανακατανομή ποσού 5.000.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το 2017.
Το ερώτημα τέθηκε προς το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, σε οικονομικά θέματα.
Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκε να γίνει η μεταφορά την δεσμευμένη πίστωση για καύσιμα και λιπαντικά, το οποίο είχε γίνει για το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, σε αντίστοιχο κωδικό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο οποίος δηλαδή αφορούσε πάλι καύσιμα και λιπαντικά.
Και να σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε στην αρχή του χρόνου, δηλαδή στον πρώτο μήνα της εφαρμογής του ψηφισθέντος από την κυβέρνηση προϋπολογισμού! Δεν είχαν προβλέψει δηλαδή έξοδα καύσιμα και λιπαντικά για το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και χρειάστηκε να γίνει μεταφορά από τον προϋπολογισμό της Πολεμικής Αεροπορίας;
Το κυρίαρχο ερώτημα φυσικά είναι για πόσο θα λειτουργεί έτσι o προϋπολογισμός των Επιτελείων και τι θα γίνει στην περίπτωση που το υπουργείο Οικονομικών αποφασίσει κάποια στιγμή να «παγώσει» τις «βόλτες» εκατομμυρίων από κωδικό σε κωδικό;
Έστω και αν αφορά ανάγκες που όταν είναι έκτακτες προκύπτουν κατά κανόνα από την παροχή συνδρομής στο κοινωνικό σύνολο.

Πηγή:http://greeknewsondemand.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου