Κυριακή

ΤΟΥΡΚΙΑ ;;


Το γύρο του κόσμου κάνουν οι απίστευτες εικόνες στο twitter από τα επεισόδια στην Τουρκία που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα.

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί για δεύτερη μέρα το κέντρο της Κωνσταντινούπολης όπου από την Παρασκευή τα ξημερώματα, χιλιάδες ακτιβιστές και διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία, γύρω από την πλατεία Ταξίμ.

Αστυνομικοί των μονάδων καταστολής, με ασπίδες στα χέρια και θωρακισμένα οχήματα εξοπλισμένα με αντλίες νερού, έχουν λάβει θέση σε διάφορα σημεία της πλατείας και ήδη έχουν ξεσπάσει βίαια επεισόδια.

Από το πρωί, χιλιάδες διαδηλωτές άρχισαν να καταφθάνουν στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης φορώντας μαντίλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα «Ενωμένοι κατά του φασισμού». Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για δεύτερη ημέρα, προκειμένου να διαλύσει το πλήθος ενώ, νωρίτερα διαδηλωτές είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία στη συνοικία Μπεσίκτας, στις όχθες του Βοσπόρου.

Μία διαδηλώτρια βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο με κάταγμα στο κεφάλι, ενώ ένα άτομο έχασε ένα μάτι του, από πλαστική σφαίρα.

Το κίνημα διαμαρτυρίας, από τα μεγαλύτερα κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησε χθες το πρωί μετά από την βίαιη καταστολή της διαμαρτυρίας εκατοντάδων ακτιβιστών που είχαν κατασκηνώσει στο πάρκο Γκεζί, πάνω στην πλατεία, διαμαρτυρόμενοι για το μπάζωμα του πάρκου, προκειμένου να χτιστούν εκεί ξενοδοχεία και καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου