Τετάρτη

Ο Mεσσήνιος που πρότεινε στον Σαμαρά τον Γκίκα Χαρδούβελη

Ο Mεσσήνιος που πρότεινε στον Σαμαρά τον Γκίκα Χαρδούβελη
Το "ταμπού" που θέλει τον εκάστοτε πρωθυπουργό να μην αποκαλύπτει το παρασκήνιο πριν από έναν ανασχηματισμό "έσπασε" ο Αντώνης Σαμαράς, που αποκάλυψε ποιος είναι ο άνθρωπος που του πρότεινε να βάλει στην κυβέρνηση τον Γκίκα Χαρδούβελη. Το όνομα του νέου
υπουργού Οικονομικών στη θέση του Γιάννη Στουρνάρα ήταν ο μεγάλος γρίφος του ανασχηματισμού. Μια από τις εκπλήξεις ήταν πως διάδοχος του απερχόμενου "τσάρου" θα είναι ο Γκίκας Χαρδούβελης.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποκάλυψε σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους στη Βουλή μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου πως έφτασε στην επιλογή του κ. Χαρδούβελη.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η στήλη Παραπολιτικά στο Έθνος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως τον νέο "τσάρο" της Οικονομίας του πρότεινε ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστας Μπούρας.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επικοινώνθηκε με τον Γκίκα Χαρδούβελη και είδε, όπως είπε, «έναν ευθύ και θετικό άνθρωπο, ειδικό στα μικροοικονομικά», αφού, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «στη μακροοικονομία τα πάμε καλά».
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου