Πέμπτη

Μέρκελ & Μπαρόζο (ΤΡΟΪΚΑ Ε.Ε) ΥΠΕΡ ΕΛΛΗΝ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ



Την ευχή να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η θετική πορεία που ακολουθεί η οικονομία στην Ελλάδα, έδωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την Πέμπτη στη Βιέννη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών των κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Στη συνάντηση, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι συνομιλίες των δύο ηγετών, περιστράφηκαν κυρίως γύρω από οικονομικά θέματα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη των εταίρων της στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων.

«Η Ελλάδα κάνει πρόοδο ανακτώντας την εμπιστοσύνη που απαιτείται για την επιστροφή στην ανάπτυξη», είπε σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση στα πλαίσια του ΕΛΚ.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι συντηρητικοί ηγέτες της Ευρώπης στηρίζουν την κυβέρνηση στο θέμα της ΕΡΤ.

Σε ερώτηση μάλιστα σχετικά με την κίνηση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και τη διαφαινόμενη συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού για το θέμα, ο Μπαρόζο απάντησε: «Ελπίζω ότι θα επιτύχουν και έχουν την στήριξή μας».

Εν τω μεταξύ, την προθυμία της Αυστρίας να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω αυστριακών επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα, υπογράμμισε στον Αντώνη Σαμαρά κατά τη μακρά συνομιλία τους, ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ.

Οι κ. Σαμαράς και Σπίντελεγκερ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε μια σειρά θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, όπως τις εξελίξεις στην Τουρκία, την ΠΓΔΜ, το Αιγαίο, αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.


* Ο έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης μία κατ' ιδίαν συζήτηση με τον ιρλανδό πρωθυπουργό και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Έντα Κένι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου