Κυριακή

Συνέντευξη - πρόκληση Γ. Νταλάρα στην Κωνσταντινούπολη.

«Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο Γιώργος Νταλάρας, που με αφορμή την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη, δίνει συνεντεύξεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Μιλώντας τώρα στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης έρχεται με μία νέα δήλωση: «Δεν διαδήλωσα ποτέ υπέρ του Αμντουλάχ Οτζαλάν, από πού συμπεράνατε αυτό;», λέει, ενώ τονίζει πως για τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων «φταίνε οι εθνικιστές και οι φανατικοί θρησκευόμενοι»!
Οι γείτονες μας μέχρι πρόσφατα των θεωρούσαν «εχθρό των Τούρκων» λόγω των συναυλιών του υπέρ της Κύπρου και λόγω των απόψεων του υπέρ του Οτζαλάν. Ο Γιώργος Νταλάρας τους διαψεύδει.

Όταν η δημοσιογράφος ρώτησε τον έλληνα τραγουδιστή αν συμμετείχε σε επιτροπή που έκανε πορεία υπερ του Κούρδου ηγέτη, εκείνος απάντησε: «Εμείς δεν είμασταν 20 άτομα, αλλά χιλιάδες. Όμως δεν βρεθήκαμε εκεί για να στηρίξουμε τον Οτζαλάν. Απο πού το συμπεράνατε αυτό. Δεν μας άρεσε ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας στο θέμα του Οτζαλάν. Εμείς διαδηλώσαμε κατά του βαθέως κράτους της Ελλάδας.»

Όσο για τη συναυλία και στην ερώτηση αν θα τραγουδούσε ποτέ στην τουρκική γλώσσα ο έλληνα τραγουδιστής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τραγουδώ Ιταλικά και Ισπανικά. Η τουρκική είναι δύσκολη γλώσσα για μένα. Αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω στο μέλλον. Μόνο που θα είναι κακή η προφορά μου»


Δεν πάμε καλά γενικώς σ' αυτόν τον τόπο. Μετά τις δηλώσεις της Άννας Νταλάρα τώρα και Γιώργος το παίζουν "παγκοσμοποιητές"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου