Πέμπτη

ΤΑΞΙ ΣΕ ΤΑΞΗ !

Πρωθυπουργικό «ναι» για την παρουσίαση του νόμου για τα ταξί
     
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία ολοκλήρωσης της κατάρτισης του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί, μετά και την έγκριση που έδωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος τον ενημέρωσε για το πλαίσιο της πολιτικής φιλοσοφίας και τις βασικές κατευθύνσεις, που θα διέπουν την απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Πηγές του υπουργείου Υποδομών τόνιζαν ότι ο κ. Ραγκούσης θα ανακοινώσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως είχε προαναγγείλει εδώ και περίπου ένα μήνα, τις προτάσεις του που θα τεθούν προς δημόσια διαβούλευση και οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τις προτάσεις των άλλων αρμοδίων φορέων της συγκεκριμένης αγοράς.

Πριν από την ανακοίνωση θα υπάρξει παρουσίαση των προτάσεων αυτών στα κυβερνητικά όργανα , ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα υπάρξει ενημέρωση και εντός του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο κ. Ραγκούσης είχε παρουσιάσει τις θέσεις του στον αρμόδιο ΚΤΕ Μεταφορών, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση, κατά την οποία δεχθεί κριτική από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για την τακτική που ακολούθησε στον θέμα των ταξί και το πώς διαχειρίστηκε την πολυήμερη απεργία τους.

Ο υπουργός Υποδομών, μέσω συνεντεύξεών του, το τελευταίο διάστημα, έχει διαμηνύσει στους ιδιοκτήτες των ταξί ότι το άνοιγμα του επαγγέλματός τους θα γίνει «με κανόνες και στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και του τουρισμού». Έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι «δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με συμφέροντα και συντεχνίες», επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι «οι άδειες των ταξί είναι δημόσια περιουσία που κανείς δεν μπορεί να ιδιοποιηθεί».

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται σε στάση αναμονής ενόψει των εξαγγελιών του υπουργού, έχουν αναστείλει τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και προετοιμάζουν δυναμική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου