Κυριακή

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΖΕΣΤΗ - ΜΠΥΡΕΣ & ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Είσαι στην παραλία, απολαμβάνεις τον ήλιο πίνοντας την αγαπημένη σου μπύρα. Ο ήλιος σιγά σιγά πέφτει και αρχίζουν την επιδρομή τους οι δαίμονες του καλοκαιριού. Δεν είναι άλλοι αυτοί από τα κουνούπια. Ό,τι καλό έχει το καλοκαίρι, όσο ωραία και να έχεις περάσει, η παρουσία κουνουπιών μπορεί να σου διαλύσει ένα βράδυ στην παραλία, ένα μπύρα στο μπαλκόνι, έναν ύπνο σε αιώρα του camping. Τα πάντα…
mosquito_beerΠάντα από μικροί είχαμε την απορία γιατί τα κουνούπια στοχεύουν συγκεκριμένα άτομα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι γι’αυτό αλλά εμείς θα σταθούμε στον τομέα που μας ενδιαφέρει. Σύμφωνα λοιπόν με μελέτες τα κουνούπια προτιμάνε άτομα που καταναλώνουν μπύρες. Σύμφωνα με έρευνα που ανακοίνωσε η Αμερικανική Ένωση Ελέγχου Κουνουπιών και δημοσίευσε η «Washington Times» μόνο ένα μπουκάλι μπύρας είναι ικανό να αυξήσει κατά 20% την πιθανότητα επιδρομής από τα ενοχλητικά αυτά έντομα.

Όπως τονίζουν οι ερευνητές τα κουνούπια προτιμούν τους καταναλωτές μπύρας καθώς το συγκεκριμένο αλκοολούχο ποτό αυξάνει την ποσότητα αιθανόλης που εκκρίνεται μέσω του ιδρώτα. Παράλληλα, αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος, γεγονός που λειτουργεί ως μαγνήτης. Αυτό είναι άλλωστε εμφανές καθώς προτιμούν τις πιο θερμές περιοχές του σώματος μας όπως το κεφάλι, το λαιμό, τα πόδια και τους αστραγάλους.


Οι ειδικοί, επίσης, επισημαίνουν στην ίδια έρευνα, πως παράγοντες που λειτουργούν ως μαγνήτης για τα κουνούπια είναι η ομάδα αίματος, καθώς δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στην ομάδα Ο. Τα άτομα μεγάλης ηλικίας, επίσης, μαζεύουν πάνω τους τα κουνούπια, καθώς εκπνέουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα. Αλλά και όσοι αθλούνται, είναι… επιρρεπείς, αφού κατά τη διάρκεια της άσκησης συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες γαλακτικού οξέος, ουρικού οξέος, και αμμωνίας στον ιδρώτα τους.
69_Mosquito drinking pub

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου