Κυριακή

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ "ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ

Ο κ. Τομαρόπουλος ενημέρωσε ακόμη ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου έχει δώσει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου "να διερευνηθεί η αρνητική απάντηση του Δήμου Καλαμάτας ως προς το αίτημα των 17 νόμιμων μικροπωλητών για να πάνε στη λαϊκή του Σαββάτου". Είπε μάλιστα ότι "σε όλη την Ελλάδα, βάσει του νόμου, αναπτύσσονται ενιαία τα βιομηχανικά και τα αγροτικά προϊόντα". Και πρόσθεσε ότι "είναι ένα πάγιο αίτημά μας εδώ και 18 ολόκληρα χρόνια, οπότε και εμείς κάναμε το αυτονόητο: Ζητήσαμε μέσα από τους θεσμούς, μέσα από τους νόμους, με μια διαδικασία εδώ και ένα χρόνο, να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας".
Μιλώντας για το τι έχει γίνει έως τώρα από την πλευρά των μικροπωλητών, είπε: "Φτάσαμε σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από πολλές ενέργειες όλων των φορέων και κυρίως της Περιφέρειας, με συνεχή έγγραφα που ζητάνε από το δήμο να στείλει σχεδιαγράμματα, αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων το ποιοι λειτουργούν, ποιοι είναι οι αδειούχοι". Ομως, "μέχρι και σήμερα που μιλάμε αυτό δεν κατέστη δυνατό από το δήμο και οι δύο λαϊκές, εκ του νόμου, να λειτουργούν παράνομα". Ανέλυσε, λοιπόν, ότι "το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το αίτημα γιατί δεν υπάρχει χώρος. Ομως μέχρι και σήμερα που μιλάμε αυτό δεν αποδεικνύεται από πουθενά, γιατί η Περιφέρεια που έχει το νόμιμο δικαίωμα να βάλει αυτούς τους ανθρώπους δεν έχει κανένα μα κανένα έγγραφο που να δείχνει ότι δεν υπάρχει χώρος". Είπε ακόμη ότι "μαζί με τους νόμιμους 17 μικροπωλητές επί 18 χρόνια στην Αγία Τριάδα λειτουργούν παράνομοι πωλητές με έναν έμμεσο τρόπο, γι' αυτό δεν δίνει ο δήμος τα σχετικά σχεδιαγράμματα". Εξήγησε λοιπόν ότι "με τη μορφή καταστημάτων παράνομοι πωλητές από όλη την Ελλάδα πληρώνουν στη δημοτική επιχείρηση «Διοκλής» χρήματα για την ενοικίαση καταστήματος και για πάγκο ένα ξεχωριστό ποσό - εμείς θέσαμε στον εισαγγελέα ένα ερώτημα, αν αυτό είναι νόμιμο ή όχι". Μίλησε ακόμη για αθέμιτο ανταγωνισμό και προέτρεψε την κοινή γνώμη να αναρωτηθεί πού πάει το δημόσιο χρήμα. 
"Δεν ξέρουμε αυτά τα λεφτά πού πηγαίνουν, αν και τα τέλη είναι ανταποδοτικά. Ποιος διαχειρίζεται αυτά τα χρήματα; Γιατί η «Διοκλής» διαχειρίζεται λαϊκές αγορές, όταν εκ του νόμου είναι ο δήμος αυτός που εισηγείται;" αναρωτήθηκε ο κ. Τομαρόπουλος Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/34280-mikropolites-agia-triada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου