Δευτέρα

Επενδύει στην Ελλάδα ο Σόρος

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΙ PERSONA "NON GRATA" MR. SOROS ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ
Financier and philanthropist George Soros converses on stage during the Artangel Longplayer Conversation 2008 with author and philosopher Alain de Bottonat at the Royal Geographical Society in London
Το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει επενδύσεις στην Ελλάδα εξετάζει ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος. «Οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα έχουν βελτιωθεί. Το ερώτημα τώρα είναι αν κάποιος μπορεί να βγάλει λεφτά από εκεί σε βιώσιμη βάση. Αν αυτό είναι δυνατό, θα επενδύσουμε» είπε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. 

Ο Τζορτζ Σόρος, που έχει ιδρύσει το hedge fund Soros Fund Management, τόνισε πως πιστεύει στο ευρώ, γι’ αυτό και  η επενδυτική του ομάδα επιδιώκει να βγάλει πολλά λεφτά στην Ευρώπη σύντομα, επενδύοντας χρήματα π.χ. σε τράπεζες που χρειάζονται επειγόντως κεφάλαια.

Παράλληλα, επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στη Γερμανία και στις πολιτικές που ακολούθησε για να σώσει το ευρώ, λέγοντας ότι τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην Ευρώπη επιδείνωσαν την κρίση. Υποστήριξε, τέλος,  ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές μπορεί να έχουν ηρεμήσει, αλλά δεν υπάρχει ακόμη βιώσιμη ανάκαμψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου