Κυριακή

«Τελειώσατε» διαμηνύει ο Τσίπρας σε Σαμαρά και Βενιζέλο -«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα υποδηλώνει μια βαθιά ρήξη με το παρελθόν»

«Τελειώσατε» διαμηνύει ο Τσίπρας σε Σαμαρά και Βενιζέλο -«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα υποδηλώνει μια βαθιά ρήξη με το παρελθόν» 
 
«Τελειώσατε» (Gotofsi) ήταν το μήνυμα που έστειλε στα σλοβενικά, προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας ρητά τη θέση πως «το Μνημόνιο έχει αποτύχει στην Ελλάδα».
Σφυροκοπώντας τους Σαμαρά και Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήδη βρίσκεται στην έξοδο κινδύνου. Όλος ο παλιός κόσμος που άφησε την Ελλάδα να καταρρεύσει βρίσκεται στην έξοδο κινδύνου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας σε εκδήλωση της «Ενωμένης Αριστεράς» στη Λιουμπλιάνα εκτίμησε πως «Στους επόμενους λίγους μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πλέον κυβέρνηση εν αναμονή. Θα είναι η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ιστορία της Ελλάδας», και κάνοντας για ακόμα μία φορά «άνοιγμα» είπε πως «θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν. Ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους και τις πολιτικές πεποιθήσεις. Η εκλογική νίκη μας θα υποδηλώνει μια βαθιά ρήξη με το παρελθόν της Ελλάδας».
Σχολιάζοντας τις αντίπαλες υποψηφιότητες για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο ίδιος ανέφερε ότι αναρωτήθηκε «αν κάποιος από αυτούς εκλεγεί τι ακριβώς θα κάνει για να σταματήσει αμέσως τη λιτότητα και τις αποτυχημένες πολιτικές της λεγόμενης «εσωτερικής υποτίμησης» στην Ευρώπη».

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα, τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρξει», ενώ αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ουκρανία είπε ότι «αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά, ότι η μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία είναι η άνοδος του φασισμού».
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία θα πρέπει να αφυπνίσουν κάθε πολίτη στην Ευρώπη, υπογράμμισε και χαρακτήρισε «απαράδεκτο και επικίνδυνο ότι το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο ανέχεται το νεοναζιστικό «Δεξιό τομέα» σε θέσεις εξουσίας».
Οι επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ
- άμεση ακύρωση των μνημονίων και την συντονισμένη αναθέρμανση όλων των Ευρωπαϊκών οικονομιών.
- γνήσια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που να λειτουργεί ως δανειστής ύστατης καταφυγής, όχι μονό για τις τράπεζες άλλα και για τα κράτη.
- αποτελεσματική Ευρωπαϊκή νομοθεσία που φορολογεί τις εξωχώριες οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες».
Όπως είπε, «υποστηρίζουμε την συλλογική, αξιόπιστη και οριστική λύση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, μέσω μιας Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το Χρέος, βασισμένης στην Διάσκεψη του Λονδίνου του 1953 για το γερμανικό χρέος».
Στο μήνυμά του με αποδέκτες στο εσωτερικό, ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το Μνημόνιο έχει αποτύχει στην Ελλάδα. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήδη βρίσκεται στην έξοδο κινδύνου».



Πηγή: «Τελειώσατε» διαμηνύει ο Τσίπρας σε Σαμαρά και Βενιζέλο -«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα υποδηλώνει μια βαθιά ρήξη με το παρελθόν» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/145335#ixzz2uni3X9Kp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου