Κυριακή

Νέες, αμφιλεγόμενες δημοσκοπήσεις του «Εθνους», ενώ το ίδιο προωθεί το κόμμα του εκλεκτού του Σταύρου Θεοδωράκη

Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ
Ούτε κατά... παραγγελία να είχε τα γκάλοπ το συγκρότημα Μπόμπολα. Και αυτό γιατί τα ποσοστά που δίνει νέα μέτρηση (δημοσιεύτηκαν στο «Εθνος της Κυριακής», υπό τον τίτλο «Το απόλυτο ντέρμπι») προκαλούν ερωτήματα, καθώς αποπνέουν προσπάθεια χειραγώγησης τόσο της κοινωνίας όσο και των πολιτικών εξελίξεων.

Η οικογένεια Μπόμπολα (και ειδικότερα ο πατήρ Γιώργος και ο υιός Φώτης) βρίσκεται σε μια φάση που ανησυχεί για την πορεία των επιχειρηματικών σχεδίων της και ως εκ τούτου έχει κάθε λόγο να επιδιώκει τον «έλεγχο» των καταστάσεων μέσω της πολιτικής ρευστότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ώρα προωθείται και η δημιουργία του νέου κόμματος του (δημοσιογράφου του Mega) Σταύρου Θεοδωράκη, που έχει ως στόχο τον διεμβολισμό των υφιστάμενων κομμάτων.

Εντυπωσιακό είναι ότι, την ίδια ώρα που βγάζουν στο νέο γκάλοπ αυτά τα ποσοστά, για να καλύψουν τα νώτα τους, δίνουν ποσοστά αδιευκρίνιστης ψήφου που ξεπερνά το 30%! Περίεργα και αμφιλεγόμενα είναι και τα ποσοστά που δημοσιεύει η εφημερίδα  για τις εκλογές στον Δήμο Αθηναίων. Μάλιστα, εμφανίζει τον δήμαρχο που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ Γιώργο Καμίνη να κερδίζει 3% μέσα σε λίγες ημέρες και να παραμένει πρώτος με μεγάλη διαφορά!

Ενδεικτική των αντιδράσεων είναι και η δήλωση του βουλευτή και υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Καπερνάρου. «Ο Μπόμπολας έχει βγάλει και τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών της Αθήνας. Τρόμος μη χάσουν τις “δουλειές” στην Αθήνα».

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει οριακό προβάδισμα 0,5% στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, στο μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,3%, η Ν.Δ. 19,8%, η Χρυσή Αυγή 6,8%, το ΚΚΕ 6%, το ΠΑΣΟΚ 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 4,1% και η Δημοκρατική Αριστερά 3,2%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο ιδιαίτερα υψηλό 30,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές τα ποσοστά που συγκεντρώνουν είναι τα εξής: ΣΥΡΙΖΑ 29,2%, Ν.Δ. 28,5%,  Χρυσή Αυγή 9,7%, ΚΚΕ 8,7%, ΠΑΣΟΚ, 6,4%, ΑΝ.ΕΛ. 5,9%, ΔΗΜ.ΑΡ. 4,7%, άλλο κόμμα 6,9%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 10 μονάδες (47% έναντι 37%).

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς, με ποσοστό 36%, έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα.

Στις ευρωεκλογές καταδεικνύεται και πάλι ντέρμπι, με οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18,8%, η Ν.Δ. 17,6%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, το ΚΚΕ 5,2%, το ΠΑΣΟΚ 4,4%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 3,6% και η ΔΗΜ.ΑΡ. 2,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 36,5%.

Στην πρόθεση ψήφου για τον Δήμο Αθηναίων προηγείται ο Γιώργος Καμίνης, με ποσοστό 23%, έπεται ο Αρης Σπηλιωτόπουλος με 14%, ακολουθεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 13%, στη συνέχεια ο Ηλίας Κασιδιάρης με 11% και ο Νικήτας Κακλαμάνης με 9%.

Ο Νίκος Σοφιανός συγκεντρώνει ποσοστό 6%, ο Βασίλης Καπερνάρος 5% και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος 3%.


ΣΣ: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ...ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ (!)" ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΧΟΝΤΡΕΣ" ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ - ΜΕΛΕΤΑΙ "ΣΦΑΓΗ" ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ "ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου