Παρασκευή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΩΡΩΝ ΑΠΟ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ (30-8-2013)

Νεκρός συμβασιούχος υπάλληλος της ΔΕΗ σε εργατικό δυστύχημα στη Μεγαλόπολη


Τη ζωή του έχασε ένας 55χρονος άνδρας σε εργατικό δυστύχημα στο ορυχείο της ΔΕΗ, στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης. Το φορτηγό που οδηγούσε ο επαγγελματίας οδηγός ανετράπη από άγνωστη αιτία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Ο άνδρας, συμβασιούχος υπάλληλος της ΔΕΗ εκτελούσε εργασία στο ορυχείο στο Ψαθί, του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης. Πυροσβέστες απεγκλώβισαν τον άτυχο 55χρονο, η σορός του οποίου έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Τρίπολης για νεκροψία - νεκροτομή.
Από την ΔΕΗ διενεργείται εσωτερικός έλεγχος και αυτοψία για τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα.
Πηγή:  .iefimerida.gr
******************

Τραγικό τροχαίο. Τέσσερεις νεκροί στον δρόμο Τρίπολη Καλαμάτας


Σήμερα (29-8-2013) πρώτες πρωινές ώρες, στο 26,2 χλμ. της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Καλαμάτας, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και κατακρημνίστηκε σε χαράδρα βάθους σαράντα περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού, καθώς και τριών ακόμα ημεδαπών που επέβαιναν στο όχημα, ενός 80χρονου και δύο γυναικών, ηλικίας 48 και 68 ετών. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης.

Πηγή : report24.gr
***************
ΘΕΜΑ ΩΡΩΝ Ο ...ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ (μόνο;)
Θέμα ωρών είναι η κατάθεση επίσημου αιτήματος  από την Ουάσιγκτον προς την Ελληνική κυβέρνηση με το οποίο θα ζητείται να χρησιμοποιηθεί η Σούδα αλλά και άλλες βάσεις της χώρας μας, όπως η Καλαμάτα κλπ, για αεροπορικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας και του καθεστώς του Άσαντ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη προετοιμάσει την Αμερικανική κοινή γνώμη για την επερχόμενη επέμβαση στη Συρία.
Μετά τις εξελίξεις αυτές, φαίνεται πως και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Αμερικανό ομόλογό του στην Ουάσινγκτον, είχαν εξετάσει το θέμα να χρησιμοποιηθούν οι ελληνικές βάσεις στην περίπτωση που κρίνονταν απαραίτητο, λόγω κλιμάκωσης του εμφυλίου που μαίνεται εδώ και καιρό στη Συρία.
Το περιβάλλον που δημιουργείται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι άκρως ανησυχητικό, καθώς έχουν ανάψει πολλές «φωτιές» γύρω μας και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που μπορούν να φτάσουν.
Η Ελλάδα μπορεί να είναι χώρα σταθερότητας αλλά στις επιχειρήσεις αυτές ενδέχεται να εμπλακούν υπερ ή κατά δυνάμεις που έχουν διαφορετικά συμφέροντα και στις συγκρούσεις αυτές κανείς δεν ξέρει τι διαστάσεις θα πάρουν.
Μέχρι στιγμής το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι είναι κάθετα αντίθετο σε οποιαδήποτε επιχείρηση κατά του καθεστώς του Άσαντ. Ωστόσο για άλλη μια φορά, όπως και στη Λιβύη, αναδεικνύεται η σημαντική γεωστρατηγική θέση της χώρας μας.
Επιφυλακτική η Γερμανία για επέμβαση
Επιφυλάξεις για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εκφράζει ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής Ρ. Πόλεντς μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία

Είναι γνωστό ότι η Γερμανία δεν ευνοεί «στρατιωτική λύση» στο ζήτημα της Συρίας. Από την άλλη πλευρά, ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία θεωρούν πλέον σίγουρο ότι το καθεστώς Άσαντ είχε επιτεθεί σε αντικυβερνητικούς αντάρτες και αμάχους κάνοντας χρήση χημικών όπλων την περασμένη εβδομάδα, κάτι που, προ μηνών, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε αποκαλέσει «κόκκινη γραμμή» στο ζήτημα της Συρίας. Ποια θα είναι η στάση του Βερολίνου;
Ο Ρούπρεχτ Πόλεντς συνιστά κατ΄αρχήν υπομονή, μέχρι να διασταυρωθούν οι πληροφορίες περί χρήσης χημικών όπλων. «Θεωρώ κατ΄αρχήν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξετάσουν την υπόθεση τα Ηνωμένα Έθνη. Αυτό είχε ζητηθεί αμέσως μετά το περιστατικό και αρχικά ο Άσαντ είχε αρνηθεί, επικαλούμενος διάφορα προσχήματα, έλεγε δηλαδή ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των επιθεωρητών. Προφανώς αναγκάστηκε να υποχωρήσει μετά τις συνεχείς πιέσεις, αλλά η αρχική άρνησή του δημιούργησε την εντύπωση ότι θα είχε κάτι να κρύψει…» λέει ο Γερμανός πολιτικός.
Βατικανό:
Κίνδυνος παγκοσμίου πολέμου αν γίνει επέμβαση στη Συρία
Για την αποφυγή μιας ένοπλης επέμβασης ξένων δυνάμεων στη Συρία… προσεύχεται ο καθολικός επίσκοπος του Χαλεπίου, Αντουάν Αουντο, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει τον κίνδυνο «ενός παγκόσμιου πολέμου». Μάλιστα η εφημερίδα του Βατικανού επέκρινε την έλλειψη «σύνεσης» από την πλευρά των Δυτικών που εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ερωτηθείς από το Radio Vatican για τα σενάρια στρατιωτικής επέμβασης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο επίσκοπος Αουντο σημείωσε: «αν υπάρξει στρατιωτική επέμβαση, αυτό θα σημάνει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, έναν παγκόσμιο πόλεμο. Υπάρχει εκ νέου αυτός ο κίνδυνος. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Διάγγελμα ΟΜΠΑΜΑ (Πρ. ΗΠΑ)
-Ο Μπάρακ Ομπάμα, στο διάγγελμά του, ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν στη Συρία, αλλά όχι με στρατιωτικές δυνάμεις
- "Εξετάζουμε σχέδιο περιορισμένης δράσης", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
- "Η χρήση χημικών όπλων απειλεί την εθνική μας ασφάλεια"
- Κατηγορίες για αδυναμία του ΟΗΕ να αναλάβει δράση.

ΣΣ(Blogger): Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ !!!!
Πηγή: ΑΜΕ & άλλα
****************
Επιχείρηση αστυνομικής"σκούπας" σε Μεσσηνία και Αργολίδα
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 312 άτομα, εκ των οποίων 164 ήταν ημεδαποί και 148 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 258 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 179 άτομα, από τα οποία 79 ήταν ημεδαποί και 100 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 19 άτομα.
 
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Τρείς (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -142.604,06-, -141.266,12- και -66.011,90- ευρώ αντίστοιχα.
  • Τρείς (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
  • Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα τρεις (73) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έντεκα (11) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και τρεις (3) παραβάσεις για κατάληψη Αιγιαλού, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα (4) δισκία, τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Πηγή: eleftheriaonline.gr
 
 
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/28451-argolida-messinia
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου