Πέμπτη

Τρία αδέρφια Ρομά επιτέθηκαν σε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ

Ο υπάλληλος, που ευτυχώς την γλίτωσε με μερικά θλαστικά τραύματα στα χέρια, συμμετείχε στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που έκαναν ελέγχους για ρευματοκλοπές, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης σε τσιγγάνικους καταυλισμούς στη Μεσσήνη.
 Οταν πήγε να ελέγξει στο σπίτι του ενός εκ των αδελφών, πριν καν προλάβει να κόψει την παράνομη παροχή ρεύματος, του επιτέθηκαν και οι τρεις με σιδερένια παλούκια και άρχισαν να τον χτυπούν. Από τα χέρια τους -όπως μας μετέφεραν- τον πήραν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, οι οποίοι συνόδευαν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.


 Χθες οι τρεις αδερφοί, ηλικίας 24, 26 και 29 ετών αντίστοιχα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για ληστρική κλοπή, αντίσταση κατά της Αρχής, καθώς και για σωματικές βλάβες.
 Ο δικηγόρος τους Παναγιώτης Μωράγιωργας ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή στην ανακρίτρια. Μάλιστα υποστήριξε ότι οι πελάτες του δεν χτύπησαν με σιδερένια παλούκια τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά με τα χέρια.
 
Παραμένει πρόβλημα η παραβατικότητα των ρομά σε μεγάλο βαθμό και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για το ήδη τεταμένο πρόβλημα. Και η λύση ΔΕΝ είναι η αστυνόμευση αλλά η κοινωνική ευημερία και η οικονομική ευμάρια των συγκεκριμμένων τάξεων. Δώστε δουλειές στους τσιγγάνους. Βάλτε τους στην καθαριότητα των Δήμων, βάλτε τους στην ανακύκλωση που αυτήν την εποχή "καπηλεύονται", εκμετταλευόμενοι ... λαθρομετανάστες.

Ενώ από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι, κατά το χρονικό διάστημα από 29.07 έως 30.07, δηλαδή χτες και προχτές, σε καταστήματα και επιχειρήσεις παλαιών σιδήρων (scrap) στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της Μεσσηνίας.Ειδικότερα, μεικτό κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Κορίνθου και Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπίστωσαν τα ακόλουθα:
• Σε κατάστημα – ουζερί στο Λουτράκι Κορινθίας διαπιστώθηκε ότι σε εννιά (9) περιπτώσεις εκτέλεσης - ολοκλήρωσης παραγγελιών, δεν είχαν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των συναλλαγών.

 • Σε καφέ – σνακ μπαρ στο Λουτράκι Κορινθίας διαπιστώθηκε ότι σε οκτώ (8) περιπτώσεις εκτέλεσης - ολοκλήρωσης παραγγελιών, δεν είχαν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των συναλλαγών, και ότι στο κατάστημα απασχολούνταν ένας (1) μισθωτός, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού.
 • Σε εταιρεία scrap που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά διαπιστώθηκαν: α) μη επίδειξη του Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών τoυ φορολογικού μηχανισμού, β) μη σύνταξη απογραφής των αποθεμάτων της 31/12/2012 και η μη καταγραφή της σε θεωρημένο Βιβλίο Απογραφών της επιχείρησης, γ) μη υποβολή Δηλώσεων Τελών & Χαρτοσήμου για το έτος 2013 και δ) η μη καταχώρηση δύο (2) εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
 • Σε εταιρεία scrap που βρίσκεται στη θέση Ρίνα Μεσσηνίας διαπιστώθηκαν: α) η μη υποβολή Δηλώσεων Απόδοσης Τελών Χαρτοσήμου για το δ' τρίμηνο του 2012 και το α' τρίμηνο του 2013 και β) η αναγραφή λανθασμένου αριθμού φορολογικού μητρώου της επιχείρησης στις εκδιδόμενες από την ταμειακή μηχανή νόμιμες αποδείξεις.
 • Σε ατομική επιχείρηση scrap που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας διαπιστώθηκαν: α) μη υποβολή Δηλώσεων Τελών & Χαρτοσήμου από ενάρξεως της επιχείρησης μέχρι και σήμερα και β) η μη καταχώρηση τριών (3) εργαζομένων στο Ε.Β.Κ.Ν.Π..
 Επιπλέον, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης, διότι λειτουργούσε την επιχείρηση άνευ της προβλεπόμενης αδείας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.
Βάλτε νέα παιδιά - ρομά δημοτικούς - αστυνομικούς να σου βρούν αμέσως το κλεμένο scrap, κλπ κλεμένα... με μια κίνηση δύο ή και τρεις χάρες. 
Άλλη μια επιβεβαιωμένη ανικανότητα των... "κυβερνόντων"!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου