Τετάρτη

Καθαρίστηκε η Μπιρμπίτα

Ο καθαρισμός όμως κατέδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τη διάλυση και την καταστροφή του έργου, που κόστισε εκατομμύρια ευρώ. Είναι πλέον φανερό ότι από τα 66 ξύλινα σπιτάκια που είχαν κατασκευαστεί και είχαν και ρεύμα, δεν έχουν απομείνει γερά ούτε τα 15. Και υπολογίζεται ότι στην Μπιρμπίτα μένουν το πολύ 10 οικογένειες.
Εν τω μεταξύ, παρά τον καθαρισμό η εικόνα της κατασκήνωσης εξακολουθεί να είναι προβληματική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, καθώς οι δύο εστίες βρωμιάς με τα λιμνάζοντα νερά στο δρόμο εισόδου παραμένουν.
Για γίνει ο χώρος ελκυστικός και να πάει να μείνει κάποιος τσιγγάνος εκεί, χρειάζεται μια πιο γενναία παρέμβαση: να εξαφανιστούν οι εστίες βρωμιάς και να καθαριστούν οι τσιμεντένιες βάσεις πάνω στις οποίες είχαν στηθεί τα σπιτάκια. Το να ξαναφτιαχτεί βέβαια η κατασκήνωση δε συζητιέται, καθώς το κόστος υπολογίζεται σε πάνω από 1 εκ. ευρώ.

΄

Ήρθε η ώρα της ευθυνών και της απολογίας. Ποιός την έφτιαξε, ποιανού ήταν ιδέα, ποιός ευθύνεται για το φάσκο της κατασκήνωσης και ποιός πληρώνει τώρα τα ...σπασμένα.
Εισαγγελέας υπάρχει; Ή μήπως η πολύ δημοσιότητα βλάπτει τη πολιτική σκηνή κάποιων;


Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/27937-mpirmpita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου