Τετάρτη

"φανουρόπιτα" ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ....

Με κατάνυξη, λαμπρότητα, τις παραδοσιακές φανουρόπιτες, αλλά και με χιλιάδες νέους να ζητούν από τον άγιο να τους φανερώσει την...πολυπόθητη-σε καιρό κρίσης-θέση εργασίας, ώστε να ξεφύγουν από τον εφιάλτη της ανεργίας, τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του αγίου Φανουρίου. 
"φανουρόπιτα" ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ....

Πλήθος πιστών, κάθε ηλικίας, μοναχικοί ηλικιωμένοι, πλήθος φοιτητών και 30άρηδων ανέργων και μητέρες με παιδιά στην αγκαλιά, κατέκλυσαν ιερούς ναούς, μοναστήρια και παρεκκλήσια σε κάθε γωνιά της χώρας και πρόσφεραν πίτες και τάματα, ελπίζοντας ότι ο άγιος θα ακούσει τις προσευχές τους. 

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρα και παρουσία του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μάξιμου Παπαγιάννη, ενώ στον αύλειο χώρο του ναού τοποθετήθηκαν πάγκοι για τις εκατοντάδες φανουρόπιτες που ετοίμασαν οι πιστοί. 

«Ο άγιος Φανούριος φανερώνει σε όλους μας αυτό που του ζητάμε. Ας του προσφέρουμε λοιπόν και εμείς την αγάπη μας», είπε ο Μητροπολίτης, Αθηναγόρας, ενώ ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αναφέρθηκε στο βίο και στα θαύματα του αγίου. 

Στο Ναύπλιο, η μνήμη του αγίου Φανουρίου εορτάστηκε και φέτος στο μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται στις παρυφές του Παλαμηδίου, με πανηγυρικό εσπερινό και με την καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας. Σημείο των καιρών οι ευχές για μία θέση εργασίας και λίγο… «ψωμάκι»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου