Δευτέρα

Σκάνδαλο Α.Τ.Ε Απλώς η σκανδαλάρα EVER ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Ως το μεγαλύτερο οικονομικό – πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους… χαρακτήρισε την υπόθεση της ΑΤΕ ο υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Νικολούδης.

Ο αρμόδιος υπουργός για την καταπολέμηση της διαφθοράς διαβίβασε σχετικό έγγραφο στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκου, Ιωάννη Δριβελέγκα και Βασίλη Κεγκέρογλου, σύμφωνα με την οποία οποία ζητούσαν να ενημερωθούν σε ποια πρόσωπα δόθηκαν τα 1.300 δάνεια της ΑΤΕ, ποιο είναι το συνολικό κεφάλαιο των δανείων και ποιες οι υποθήκες αυτών.
«Τα στοιχεία των προσώπων (φυσικών και νομικών) στα οποία έχουν δοθεί τα επίμαχα 1.300 δάνεια της ΑΤΕ είναι επακριβώς και πλήρως προσδιορισμένα» ανέφερε ο κ. Νικολούδης, επισημαίνοντας ότι ο πλήρης κατάλογος των προσώπων έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές Αθηνών.

«Το έργο της ανάκτησης των ποσών των ελεγχόμενης νομιμότητας δανείων ανήκει πλέον στον εκκαθαριστή της ΑΤΕ (αστική διαδικασία) και στις δικαστικές αρχές στις οποίες η υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί (ποινική διαδικασία)» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.
Όπως υπερθεμάτισε, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να επιστραφούν τα ληφθέντα και μη επιστραφέντα, παρά τις όποιες δυσκολίες διερεύνησης μίας υπόθεσης η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό-πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό των επίμαχων, μη επιστραφέντων δανείων ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου