Πέμπτη

Γονιός παιδιού ΑΜΕΑ: Λίγη κατανόηση ζητάμε. Οχι τον οίκτο του (ΜΟΡΕΑ=μωρέα)


 
Η ανατροφή ενός παιδιού με αναπηρία είναι πολύ σοβαρή, υπεύθυνη και κοπιαστική υπόθεση. Αξίζει λοιπόν κάθε βοήθεια και συμπαράσταση από την Πολιτεία και όλους τους φορείς, χωρίς αυτό να αποτελεί οίκτο και λύπηση: Αυτό τόνισε στην "Ε" ο Κώστας Στασινόπουλος, που μεγαλώνει παιδί ΑμεΑ, και μας εξέφρασε τα παράπονά του, με αφορμή τη συμπεριφορά που συνάντησε και σε πρόσφατο ταξίδι του με το παιδί, από υπαλλήλους των διοδίων.
«Στα διόδια στο "Μορέα" έχουμε ατέλεια, με το αυτοκίνητο που είναι για το παιδί», μας είπε και επεσήμανε: «Κάθε φορά όμως, θέλουν να βλέπουν αν είναι το παιδί μέσα - και το κάνουν με άσχημο τρόπο, ζητώντας να το ξυπνήσω ό,τι ώρα και να είναι!».

Παρατήρησε ότι είναι φορές που μπορεί να χρειαστεί να μην ταξιδέψει το παιδί και εξήγησε: «Υπάρχουν φορές που το παιδί χρειάζεται να νοσηλευτεί στην Αθήνα. Τότε εγώ δεν μπορώ να ταξιδέψω στην Καλαμάτα και να επιστρέψω; Για να εξυπηρετήσω το παιδί θα το κάνω!».

Για την οικονομική του κατάσταση σε σχέση και με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και τα μεγάλα έξοδα που απαιτούνται για ένα παιδί ΑμεΑ, ο κ. Στασινόπουλος σημείωσε: «Είμαι 2 χρόνια άνεργος. Παίρνω επίδομα 500 ευρώ από την Πρόνοια. Με 6.200 ευρώ εισόδημα το χρόνο από το παιδί, με θεωρούν πλούσιο και δεν μπορώ να πάρω κάρτα για τρόφιμα ή επιδότηση ενοικίου. Το παιδί όμως θέλει για λογοθεραπεία και εργοθεραπεία 50 ευρώ κάθε φορά...».

Κλείνοντας τη συζήτησή μας, ο γονιός τόνισε: «Εχω μάθει να διεκδικώ για το παιδί μου. Λίγη κατανόηση ζητάμε, ό,τι δικαιούται το παιδί. Οχι τον οίκτο τους». Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/74112-ypalliloi-tou-morea-talaiporoyn-anapiro-paidi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου