Τρίτη

Η απόφαση του πρωθυπουργού να ξεκαθαρίσει το τοπίο

88a0c8335ccfb462b5cd17e8bdf561e11

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφού άκουσε τις εισηγήσεις των στενών συνεργατών του αποφάσισε να προκηρύξει αιφνιδιαστικές εκλογές μετά τις 18 Αυγούστου και αφού έχει υπογραφεί η συμφωνία για το 3ο πακέτο στήριξης.

Πηγές του Μαξίμου προσδιορίζουν τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου και πριν από το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αποφασιστεί από την κεντρική επιτροπή.
Λέγεται ότι ο πρωθυπουργός έχει αποσπάσει την σύμφωνη γνώμη των εταίρων για τις πρόωρες εκλογές για να ξεκαθαριστεί το τοπίο και να γνωρίζουν και οι δανειστές ποια κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα.
Στην απόφαση αυτή του πρωθυπουργού, που δεν ανακοινώνεται επισήμως , αντιδρούν η αριστερή πλατφόρμα , η ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ. Η άρνησή τους οφείλεται κυρίως στην πεποίθησή τους ότι θα υπάρξει μεγάλη εκλογική βλάβη στα κόμματα αυτά.Ιδιαίτερα προβληματισμένη είναι η αριστερή πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αφού γνωρίζει ότι οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν με λίστα και ο πρωθυπουργός έχει προειδοποιήσει ότι όσοι δεν ψηφίσουν την συμφωνία θα μείνουν εκτός λίστας.
Ο χρόνος δεν επαρκεί να συγκροτηθεί σε νέα κόμμα η τάση της αριστερής πλατφόρμας και το ΠΑΣΟΚ φοβάται ότι θα μείνει εκτός Βουλής μετά την αλλαγή πολιτικής του πρωθυπουργού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου