Τρίτη

Νύχτα τρόμου για τον Αλεξάντερ Στουμπ (Φιλανδός ΥΠ.ΟΙΚ)

 
Μια νύχτα τρόμου έζησε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ καθώς… άγνωστοι επιτέθηκαν στο σπίτι του στην πόλη Έσπο, κοντά στο Ελσίνκι, την ώρα που εκείνος και η οικογένειά του κοιμούνταν.
Σύμφωνα με το Reuters, βάνδαλοι έσπασαν αρκετά παράθυρα στην ιδιωτική οικία του Φινλανδού ΥΠΟΙΚ, στις 02:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), με την κυβέρνηση της χώρας να τονίζει τώρα πως επανεξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.
Σε δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης της χώρας του ο κ. Στουμπ είπε πως ο ίδιος και η οικογένειά του κοιμόντουσαν, όταν ξύπνησαν από τον ήχο της θραύσης των γυαλιών.
Ωστόσο, οι άγνωστοι δράστες δεν αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο σπίτι, ενώ κανείς δεν τραυματίστηκε.
Όπως σημειώνει και το Reuters πρόκειται για ένα πρωτοφανές για τη Φινλανδία περιστατικό καθώς -όπως στην πλειονότητα των σκανδιναβικών χωρών- τα επίπεδα της δημόσιας ασφάλειας είναι ιδιαίτερα υψηλά, τόσο μάλιστα που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι γενικά διαμένουν σε περιοχές στις οποίες δεν υπάρχουν πρόσθετα μέτρα προστασίας.
«Όταν το ίδιο σου το σπίτι γίνεται στόχος, όλοι κατανοούν ότι δεν αισθάνεσαι όμορφα», είπε ο κ. Στουμπ.
Για την ώρα η αστυνομία ερευνά το περιστατικό, ενώ οι αρχές απέφυγαν να προβούν σε αποκαλύψεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ.
«Μέχρι στιγμής η Φινλανδία ήταν μια πολύ ειρηνική χώρα», επισήμανε ο Γιάρι Ιλιτάλο, επικεφαλής ασφαλείας της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου