Κυριακή

Αλβανός serial-killer, όποιος του έλεγε όχι, τον σκότωνε

Ένας κατά συρροή δολοφόνος ηλικιωμένων, δύο εξ αυτών στην Τριφυλία, βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Πρόκειται για 32χρονο Αλβανό υπήκοο που φέρεται να έχει διαπράξει τρεις ανθρωποκτονίες στη Νάξο και την Πελοπόννησο, καθώς και πλήθος βίαιων ληστειών και κλοπών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η σύλληψή του θα δώσει απαντήσεις και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες που μέχρι σήμερα έχουν μείνει ανεξιχνίαστες. Ακόμη ένας συμπατριώτης του έχει συλληφθεί και εξετάζεται ως συνεργός του 32χρονου.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν τον νεαρό Αλβανό, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο "Έθνος", στην Πάτρα. Είχε προηγηθεί μία διάρρηξη στην αχαϊκή πρωτεύουσα, από την οποία οι Αρχές είχαν συλλέξει αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, σήμανε συναγερμός στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ), καθώς προέκυψε ότι επρόκειτο για τον ίδιο άνθρωπο που είχε δολοφονήσει την 59χρονη εικαστικό στη Νάξο. Ο εντοπισμός και η σύλληψή του ήταν ζήτημα ωρών.
Η αντίστροφη μέτρηση για τον 32χρονο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014, όταν στο χωριό Γαλανάδο της Νάξου βρέθηκε δολοφονημένη γνωστή εικαστικός του νησιού. Η 59χρονη είχε εντοπισθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της με δεμένα χέρια και ένα ύφασμα και κομμάτι σπάγκου γύρω από τον λαιμό της. Ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε στραγγαλισμό.

Όποιος του έλεγε όχι, τον σκότωνε 
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι υποψίες στράφηκαν στον Αλβανό εργάτη που το θύμα είχε προσλάβει για εργασίες. Όταν τον αναζήτησαν, ο νεαρός είχε ήδη «εξαφανιστεί» από το νησί και οι πληροφορίες τον ήθελαν να έχει επιστρέψει στην Αλβανία. Ωστόσο, η εξέταση του DNA σε σημεία και αντικείμενα από το σπίτι είχε «μιλήσει» για την ταυτότητα του δράστη.
Την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής, η οποία αναζήτησε περιπτώσεις ανθρωποκτονίας με ίδιο τρόπο δράσης ανά την Ελλάδα. Επίσης, επιχείρησε να σκιαγραφήσει το προφίλ αλλά και τη γεωγραφική διαδρομή του δολοφόνου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ακόμη δύο ανθρωποκτονίες σε Αρκαδία και Μεσσηνία το 2011 ταυτίζονταν με αυτήν της Νάξου.
Και στις δύο υποθέσεις του 2011, τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, ενώ το κίνητρο ήταν η ληστεία ή οι εργασιακές διαφορές. Μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, πάντως, οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις ως αποτέλεσμα της εγκληματικής δράσης του ίδιου ατόμου.
Οι αξιωματικοί του ΥΔΕΖΙ κατάλαβαν ότι είχαν βρεθεί μπροστά σε έναν serial killer ηλικιωμένων. «Το προφίλ του συγκεκριμένου ταιριάζει σε αυτό που η βιβλιογραφία αναφέρει ως ανοργάνωτο κατά συρροή δολοφόνο. Κύρια δραστηριότητά του ήταν οι κλοπές και οι ληστείες, αλλά, με αφορμή την κακή συμπεριφορά ή τις εργασιακές διαφορές με τα θύματά του, του προέκυπτε ένας εσωτερικός θυμός που τον οδηγούσε στη δολοφονία», δήλωσε στο «Εθνος» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.
Ο νεαρός κυκλοφορούσε με τουλάχιστον επτά διαφορετικά ονόματα, αλλά και ημερομηνίες γέννησης για να μπερδεύει τους διώκτες του. Είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα το 2005 και συγκεκριμένα στις Λιβανάτες, όπου είχε συγγενείς.
Έκτοτε κυκλοφορούσε μεταξύ Στερεάς Ελλάδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Κυκλάδων, δουλεύοντας ως εργάτης για αγροτικές δουλειές, επιδιδόμενος ταυτόχρονα σε διαρρήξεις και κλοπές.
 Στην Πάτρα, όπως λένε οι αστυνομικοί, ήταν από τα Χριστούγεννα που επέστρεψε από την Αλβανία μαζί με τον συνεργό του. Οι δυο τους είχαν εισβάλει σε εξοχική κατοικία, όπου είχαν φάει, είχαν κοιμηθεί και φεύγοντας... λήστεψαν. Τα αποτυπώματά τους οδήγησαν τις Αρχές.
Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία φαίνεται πως δένουν τον 32χρονο με τη δολοφονία της 59χρονης στη Νάξο, την ανθρωποκτονία 79χρονου στη Σπηλιά Τριφυλίας τον Μάιο του 2011 και τη ληστεία με ξυλοδαρμό στο χωριό Βούρβουρα Αρκαδίας τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Επίσης, εξετάζεται αν είναι ο δράστης του στραγγαλισμού 79χρονου στο Δώριο Μεσσηνίας τον Δεκέμβριο του 2011, έπειτα από εργασιακή αντιδικία. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται και η δολοφονία σε βάρος 82χρονου που συνέβη στις 30 Μαρτίου 2012 στην Τρίπολη Αρκαδίας, κατά τη διάρκεια ληστείας. Επίσης, εξετάζεται η συμμετοχή του σε σωρεία ληστειών και κλοπών σε Λαμία, Αμφίκλεια, Ναύπλιο και Τρίπολη.


ΠΗΓΗ: http://www.tharrosnews.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου