Κυριακή

Πολ Κρούγκμαν: Η Ελλάδα τα κατάφερε


Η Ελλάδα πέτυχε μια συμφωνία η οποία την βρίσκει σε πολύ καλύτερη κατάσταση, υπογραμμίζει σε άρθρο του ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.
"Τώρα που η "σκόνη" έχει καταλαγιάσει μπορούμε να δούμε ήρεμα την συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup", αναφέρει σε άρθρο του στους New York Times o Πολ Κρούγκμαν.
«Όμως αυτό που γίνεται ξεκάθαρο, είναι ότι η θέση της Ελλάδας είναι βελτιωμένη, τουλάχιστον για την ώρα».
Ο νομπελίστας οικονομολόγος τονίζει πως η Ελλάδα πέτυχε μια συμφωνία η οποία την βρίσκει σε πολύ καλύτερη κατάσταση καθώς κατάφερε να κερδίσει χρόνο για να πάρει ανάσες στο πλαίσιο της μεγάλης αναμέτρησης που αναμένεται σε λίγο καιρό.
"Η Ελλάδα κατάφερε να αποτρέψει μια πιστωτική κρίση και ακόμα χειρότερα την πιθανότητα να τραβήξει η ΕΚΤ την πρίζα από τις ελληνικές τράπεζες", αναφέρει χαρακτηριστικά και σημειώνει πως το επόμενο βήμα θα γίνει σε τέσσερις μήνες από τώρα, όταν η χώρα μας θα προσπαθήσει να επιτύχει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
"Δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει, αλλά τίποτε από όσα συνέβησαν δεν αποδυναμώνει την ελληνική θέση", τονίζει.
Ας υποθέσουμε ότι οι Γερμανοί μπορεί να υποστηρίξουν χάρις σε κάποια διφορούμενη διατύπωση ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5%. Η Ελλάδα μπορεί να το αρνηθεί- ε, και; Πριν κάποια χρόνια η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αντίποινα μόνο και μόνο για λόγους διατύπωσης. Τώρα όχι», υπογραμμίζει ο κ. Κρούγκμαν, σημειώνοντας πως η χώρα μας κατάφερε να κερδίσει περισσότερο χαλαρούς όρους για το 2015 και χώρο για να προετοιμαστεί για τη μεγάλη μάχη που θα έρθει σε τέσσερις μήνες", αναφέρει.
«Η Ελλάδα κέρδισε χαλαρές συνθήκες για εφέτος και ανάσες για την μεγάλη μάχη που έχει μπροστά της. Θα μπορούσε να είναι χειρότερα», αναφέρει ο αμερικανός οικονομολόγος ολοκληρώνοντας την άποψη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου