Παρασκευή

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΚΗΣ

«Ήθελα να φοβίσω αυτούς που δολοφόνησαν τον Μάριο, ώστε να αποκαλύψουν, επιτέλους, πού τον έχουν θάψει. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο πυροβόλησα στον αέρα».
Όπως αποκαλύπτει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτά τόνισε αρχικά σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικήςο ξάδελφος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, σχετικά με την ενέργειά του να πυροβολήσει στον αέρα το πρωί, έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, τη στιγμή που έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η οικογένεια του θύματος δεν μπορεί να βρει το πτώμα του παιδιού «γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια». Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, ο δράστης είπε ότι «αυτοί οι πυροβολισμοί ήταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα αναβολή της δίκης» αυτής της πολύκροτης υπόθεσης.
Παράλληλα, σύμφωνα με την κατάθεση δύο γυναικών, που είναι ξαδέλφες του δράστη, δεν οπλοφορούσε μέσα στο δικαστήριο, αλλά μόνο έξω από αυτό. Συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες είπαν, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς: «Οταν έμπαινε στην αίθουσα ο ξάδελφος μάς έδινε ένα τσαντάκι, που δεν γνωρίζαμε τι περιείχε, ενώ όταν έβγαινε έξω του το ξαναδίναμε. Δεν γνωρίζαμε ότι είχε όπλο».
Ο δράστης, μετά τους πυροβολισμούς, άρχισε να κατεβαίνει τα σκαλοπάτια της εισόδου του Εφετείου, ενώ αμέσως μετά ακινητοποιήθηκε ταχύτατα από αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι, αφού τον έριξαν στο έδαφος, του πήραν το όπλο και του πέρασαν χειροπέδες.
Η ώρα των πυροβολισμών
Πανικός επικράτησε σήμερα έξω από το Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως, μετά την νέα αναβολή στη δίκη της υπόθεσης του Μάριου Παπαγεωργίου για τον Μάρτιο του 2018.
Ξάδερφος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου την ώρα που έκανε δηλώσεις μπροστά στην κάμερα λέγοντας ότι δεν μπορούν να βρουν το πτώμα του παιδιού «γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια», έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα. Άντρες της αστυνομίας με πολιτικά τον ακολούθησαν, τον έριξαν στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν 9 Αυγούστου του 2012 όταν χάθηκαν τα ίχνη του νεαρού Μάριου Παπαγεωργίου. Εκείνη την ημέρα, ο νεαρός άνδρας είχε φύγει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του. Την επομένη, η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.00 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η γυναίκα δεν επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρονου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις αρχές. Δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο άνθρωπος στον οποίο στράφηκε για βοήθεια θα κατηγορούνταν αργότερα ως ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της.
Μέχρι τις 17 Αυγούστου, όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση του 26χρονου στην αστυνομία, η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ήταν σε συνεχή επαφή με τους απαγωγείς του παιδιού της και τη διαβεβαίωναν πως ήταν ζωντανός, αλλά θα τον άφηναν ελεύθερο μόνο όταν θα τους έδινε τα λύτρα.



Ο 73χρονος, βασικός κατηγορούμενος για την απαγωγή, επιχειρούσε να την καθησυχάσει, λέγοντάς της πως έκανε έρευνες για να βρει τον Μάριο. «Διαφήμιζε» μάλιστα πως είχε διασυνδέσεις με μυστικές, εγχώριες και ξένες, υπηρεσίες.
Τελικά, τον Οκτώβριο του 2012 η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στην άκρη του νήματος και αφού η μητέρα του Μάριου είχε απευθυνθεί και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Τότε, είχε εντοπιστεί μια μεγάλη κηλίδα αίματος στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του Μάριου Παπαγεωργίου και από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως ανήκε στον 26χρονο.
Στον 73χρονο, που η αστυνομία πιστεύει πως είναι ο «εγκέφαλος» της απαγωγής, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλλε ισόβια κάθειρξη συν 23χρόνια για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης. Σε 18 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε η σύζυγός του για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία.
Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε ο άνθρωπος που έκανε τα τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου. Ποινές φυλάκισης έως 6 χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν και σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου