Τρίτη

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΟΓΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ....!!!

Η κατάρρευση της αυτοκρατορίας των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, όπως φαίνεται δεν άλλαξε τα σχέδια του πρώην μεγαλοϊδιοκτήτη της Πάνου Μαρινόπουλου,
αφού εθεάθη όπως λέγεται στη Μύκονο, όχι έξω από το κοσμηματοπωλείο του Κώστα Καίσαρη αλλά στη θαλαμηγό του.
Βέβαια, το πέρασμα του BigΠάνου -όπως τον λένε- ήταν υποχρεωτικό από το νησί των Ανέμων, αφού ήθελε να δει την εντυπωσιακή κατοικία που έχει στο νησί, αφού βέβαια είχε περάσει πριν από τα σπίτια του στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στα Χάμπτονς και στο Μαϊάμι.
Βέβαια, κάποιοι αναρωτιούνται τι έχει γίνει με τους εργαζόμενους, τους οφειλέτες και τις τράπεζες όπου είχε ανοίγματα ο όμιλος Μαρινόπουλου και τελικά τι έγιναν τόσα λεφτά από τον τεράστιο τζίρο που έκαναν καθημερινά τα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, ώστε τελικά να πτωχεύσουν και να εξαγοραστούν από τον όμιλο Σκλαβενίτη.
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ή ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;;;;;;
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΗΣ Μ.Μ.Ε. (Γ)ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Παπαστράτος» είναι γύρω στους 700 με 750 σε Ασπρόπυργο, Αγρίνιο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.
Το εργοστάσιο λειτουργεί από το 2008, μετά την εξαγορά της «Παπαστράτος» από την αμερικανική Philip Morris, ενώ μέσα στο 2018 αναμένεται να λειτουργήσει η πρώτη μηχανή που θα παράγει το νέο τεχνολογικό καπνικό προϊόν «μειωμένου κινδύνου», το λεγόμενο IQOS.
Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Παπαστράτος» είναι γύρω στους 700 με 750 σε Ασπρόπυργο, Αγρίνιο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Κόκκινο», ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Γιώργος Δρούγκας, ήταν ένα ρίσκο, καθώς έπρεπε «να διασφαλίσουμε τους ήδη υπάρχοντες και τους μελλοντικούς εργαζόμενους», ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι «στόχος της εταιρείας είναι ο διπλασιασμός της παραγωγής και η δημιουργία 400 νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σε βάθος δύο ετών».
Αναφορικά με τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στο εργοστάσιο, ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε ότι «στον εργασιακό μας χώρο είναι αυτονόητο ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι ασφαλισμένοι, έχουν απολαβές 14,5 μηνών, ο νεοπροσλαμβανόμενος παίρνει 1058 ευρώ μεικτά. Υπάρχουν πρόσθετες παροχές στις οποίες περιλαμβάνεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνταξιοδοτικά συμβόλαια». Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στην εταιρεία «Παπαστράτος», ο συγκεκριμένος κλάδος είναι από τους ελάχιστους στους οποίους υπάρχει κλαδική σύμβαση εργασίας, πάνω στην οποία «χτίζουν» επιχειρησιακή σύμβαση με καλύτερους όρους.
«Η εταιρεία έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με καπνοπαραγωγούς της Ξάνθης και της Πιερίας για αγορά καπνού», ενώ η εταιρεία όπως επισήμανε ο κ. Δρούγκας, είναι «κάθετης παραγωγής», που σημαίνει ότι επεξεργάζονται την πρώτη ύλη μέχρι την τελική τους μορφή, που είναι τα συσκευασμένα πακέτα τσιγάρων και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Τέλος, ο κ. Δρούγκας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στέκονται δίπλα στο Σωματείο τους, συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συνεχίζουν να διεκδικούν συνεχώς «τη δημιουργία καλύτερων εργασιακών συνθηκών, κόντρα στην δυσκολία των καιρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου