Τρίτη

WELCOME MR PRESSIDENT

Θα τηρήσει την υπόσχεσή του ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα φορέσει γραβάτα μόνο όταν κουρευτεί το χρέος, ή θα την «προδώσει» όταν συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα;
Τις τελευταίες ώρες κάποιες φήμες επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός, σκέφτεται να… κάνει την έκπληξη και να φορέσει τελικά γραβάτα. Μάλιστα, τα στοιχήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν και παίρνουν με τους περισσότερους να επιμένουν ότι Αλέξης Τσίπρας θα φορέσει το… ακριβοθώρητο αξεσουάρ προς τιμήν του Μπάρακ Ομπάμα.
Ωστόσο, η ιστορία της γραβάτας είχε επαναληφθεί και στην προγενέστερη συναντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό πρόεδρο στις ΗΠΑ.
Πέρυσι τον Σεπτέμβριο και ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στις ΗΠΑ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν στην συνάντησή του το επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ με τον Μπάρακ Ομπάμα, θα αλλάξει τις ενδυματολογικές του επιλογές. Τότε, αρνήθηκε ότι θα φορέσει γραβάτα – όπως και έγινε – ενώ με χιουμοριστική διάθεση είχε προσθέσει: «τώρα που το σκέφτομαι χθες που μίλησα με τον Ομπάμα στο τηλέφωνο ούτε εκείνος μου ζήτησε να φορέσω γραβάτα».
Η γραβάτα μάλιστα, έγινε αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση του με τον Ομπάμα τον περασμένο Ιούλιο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Τότε, o Αμερικανός Πρόεδρος είχε σχολιάσει το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν φορούσε γραβάτα λέγοντας:
«Κι εμένα μου λένε να μην φοράω γραβάτα για να φαίνομαι μικρότερος».
«Κι εμένα μου είπαν να μην φορέσω γραβάτα εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να λυθεί το θέμα του χρέους γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και επενδύσεις» είχε απαντήσει ο Πρωθυπουργός.
Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας έχει λάβει ως δώρο γραβάτες πολλές φορές. Μία του είχε δωρίσει ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, και άλλες δύο, μία σε κοραλί χρώμα και μία σε μπλε, κόκκινο και άσπρο χρώμα, για να διαλέξει όπως είπε να φορέσει όταν κουρευτεί το χρέος.
Ποιος εξάλλου δεν θυμάται την… επίθεση φιλίας του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα τον Μάϊο του 2015, ο οποίος πήρε τη γραβάτα του και την έβαλε μπροστά από το πουκάμισο του Ελληνα πρωθυπουργού, με τον Αλέξη Τσίπρα να χαμογελά πλατιά με την κίνηση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου