Τετάρτη

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΛΕΕΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΙΟΥ (και καλά κάνει) !!!!

Τέσσερις ενορίες την πόλης της Χίου «για λειτουργικούς λόγους» απάντησαν αρνητικά στις προθέσεις του Μητροπολίτη Μάρκου να παραχωρηθούν ενοριακές αίθουσες προκειμένου να στεγαστούν οι προσφυγικές οικογένειες που διαμένουν στην παραλία της Σούδας! «Δυστυχώς το ζήτησα εδώ και λίγο καιρό.
Για λειτουργικούς λόγους οι ενορίες απάντησαν ότι δεν μπορούν να διαθέσουν τις αίθουσές τους», δήλωσε ο Μητροπολίτης Χίου στο www.politischios.
«Δυστυχώς ο κ. υπουργός δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημά μας για μεταφορά των 200 αυτών ανθρώπων στην ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόνοια για τους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Είναι σαφές ότι όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, οτιδήποτε και να γίνει από την τοπική κοινωνία κινδυνεύει να εκληφθεί από την κυβέρνηση ως μόνιμη λύση.
Αυτό έδειξε η εμπειρία από το παρελθόν, όταν ο Δήμος και η Περιφέρεια πρωτοστάτησαν στην προσπάθειά τους να καλύψουν το κενό που άφησε πίσω της η κυβερνητική απουσία», δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου Μανόλης Βουρνούς αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Σούδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου