Πέμπτη

GREXIT ;


“Δυστυχώς, η πιθανότητα του Grexit είναι πολύ μεγαλύτερη τώρα από ό,τι ήταν τον περασμένο Ιούλιο”.
Με αυτή τη δήλωση ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προσθέτει άλλο ένα λιθαράκι στο βουνό δηλώσεων περί χρεοκοπίας της Ελλάδας. 
Όλα δείχνουν ότι μια λύση πρέπει να βρεθεί σύντομα, αλλιώς η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη…
Πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές, παρ’όλα αυτά, ο κ. Χαρδούβελης επεσήμανε ότι τα προληπτικά μέτρα που ζητάνε είναι προϊόν έλλειψης  εμπιστοσύνης προς τη χώρα.
...και επικείμενη κατάρρευση της ευρωπαϊκής ένωσης !
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !!!!!!!!!

Μόλις (27/4) έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε από την θέση του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,  Νίκος Στουπής που είναι επί χρόνια επιστήθιος φίλος του πρωθυπουργού.
Η επιστολή παραίτησης του κ. Στουπή εξηγεί ότι:
"Για λόγους ανυπέρβλητους, αυστηρά προσωπικούς και επαγγελματικούς, είχα διατυπώσει προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Πρωθυπουργό της χώρας αίτημα αντικατάστασης από την θέση του Γενικού Γραμματέα εδώ και σαράντα μέρες. Οποιαδήποτε διαφορετική ερμηνεία της επιλογής μου αυτής δεν έχει ουδεμία βάση.
Στον ένα κοντά χρόνο πολιτικής ευθύνης που λειτούργησα – αρχικά σαν Πρόεδρος του ΕΛΓΑ και στην πορεία ως Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ-, προσπάθησα διαθέτοντας όλο μου το χρόνο και τα ψυχικά μου αποθέματα να υπηρετήσω την συμφωνημένη Κυβερνητική Πολιτική διεξόδου από την μνημονιακή κρίση της χώρας, με το λαό μας όρθιο, και δημιουργίας προϋποθέσεων για την παραγωγική της ανασυγκρότηση .
Πιστεύω απόλυτα στην μακροημέρευση της Κυβέρνησής μας και σε θετικά αποτελέσματα των ιστορικών ευθυνών που έχει αναλάβει. Ευελπιστώ σε επόμενη φάση να έχουν εκλείψει οι αιτίες των προβλημάτων που με απασχολούν και να ξανασυμμετάσχω ενεργά και ανεξαρτήτου θέσεως στην συλλογική μας προσπάθεια.
Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό, και τον φίλο από τα παλιά, συντοπίτη μου Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν αναθέτοντάς μου τα συγκεκριμένα καθήκοντα.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου που συνέδραμαν το έργο μου, και όλο το προσωπικό του Υπουργείου – ιδιαίτερα τους έχοντες θέσεις ευθύνης - για την γόνιμη και ειλικρινή συνεργασία.
Ευχαριστώ τον γεωτεχνικό κόσμο για την συμπαράσταση του σε όλο το διάστημα της θητείας μου και τους αγρότες για τον τρόπο που με αντιμετώπισαν.
Σε όλους αυτούς μια υπόσχεση έχω να δώσω. Θα συνεχίσω με τις ιδέες, τις απόψεις και τις δράσεις μου να στέκομαι δίπλα συμπαραστάτης τους".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου