Κυριακή

ΕΛΛΑΔΑ / ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παλαιότερες φωτογραφίες, αλλά πάντα επίκαιρες

Νέα ένταση αυτή τη στιγμή στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στον Κατσικά καθώς οι πρόσφυγες/μετανάστες αντιδρούν για τις συνθήκες διαμονής τους.
ΘΟΛΗ  ...ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ μας

Η άφιξη δύο ακόμη λεωφορείων από τον Πειραιά το βράδυ της Παρασκευής και η άρνηση των 70 προσφύγων να κατέβουν από αυτά, πυροδότησε νέα ένταση.
Οι πρόσφυγες μόλις αντίκρισαν τις σκηνές και ενημερώθηκαν από τους συμπατριώτες τους για τις συνθήκες, δεν θέλησαν να κατέβουν από τα λεωφορεία όπου παραμένουν έως αυτή την ώρα.
Ομάδες προσφύγων, που διαμένουν στον καταυλισμό απειλούν πως εάν μέχρι την Κυριακή, δεν λυθούν ζητήματα διαβίωσης, θα καταστρέψουν τις σκηνές και θα φύγουν. Όπως καταγγέλλουν δεν υπάρχει ζεστό νερό, θέρμανση και στρώματα σε πολλές σκηνές, όπου κοιμούνται πάνω στις πέτρες.
Στο λιμάνι του Πειραιά γίνεται νέα προσπάθεια αποσυμφόρησης του λιμανιού με τη βοήθεια στελεχών του Λιμενικού της ΕΛΑΣ και μεταφραστών. Στο λιμάνι του Πειραιά τρία λεωφορεία της ΕΘΕΛ με περισσότερους από 170 πρόσφυγες/μετανάστες αναχώρησαν για το κέντρο φιλοξενία στον Ελαιώνα.
 
Στόχος , των εμπλεκόμενων υπηρεσιών να μετακινήσουν περίπου 500 ανθρώπων από το λιμάνι του Πειραιά προς το συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας.
Σύμφωνα με την πρωινή καταμέτρηση από το Λιμενικό Σώμα στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή 5.074 άτομα. Το μεσημέρι αναμένεται να καταπλεύσει το από τα Δωδεκάνησα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» με 10 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων της Ειδομένης καθώς έχουν αποκλείσει τη γέφυρα του Αξιού στο ρεύμα προς Ειδομένη.
Διαμαρτύρονται για τη μη εκκένωση του καταυλισμού, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης επισήμανε ότι πρόκειται για μια συμβολική διαμαρτυρία που πραγματοποιείται από μέλη της τοπικής κοινωνίας, λέγοντας ότι «αγανάκτηση δεν εκδηλώνεται μόνο από τους πρόσφυγες, αλλά και από τους κατοίκους οι οποίοι δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τις εκτάσεις τους», και εξέφρασε φόβους για το ενδεχόμενο ρήξης μεταξύ κατοίκων και προσφύγων. Σημείωσε, εξάλλου, ότι μέχρι στιγμής η αστυνομία κάνει άριστα τη δουλειά της όμως σε ένα συντεταγμένο κράτος θα πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί, μεταξύ των οποίων και η αστυνομία.


Πηγή: http://www.cnn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου