Παρασκευή

Μία απίστευτη ιστορία για γέλια και κλάματα.

Είσαι για μία βόλτα μέχρι την πατρίδα Ιταλία;
Το όριο όμως της πιστωτικής μου κάρτας έληξε!

Ένας νεαρός, που ζει μόνιμα με την οικογένειά του στην Ιταλία από το 1997, επισκέφθηκε πέρυσι την Αθήνα, προκειμένου να δει φίλο του.
Εκεί γνώρισε ομοεθνή του, ο οποίος τον παρακάλεσε να εκδώσει και το δικό του αεροπορικό εισιτήριο στην πιστωτική του κάρτα και να του δώσει το αντίτιμο, καθώς στη δική του πιστωτική είχε εξαντληθεί το πιστωτικό όριο (!).
Ο νεαρός δέχθηκε, εξέδωσε τα εισιτήρια και θα ταξίδευαν μαζί από Καλαμάτα, μιας και η πτήση της Ryanair προσγειώνεται σε αεροδρόμιο της Ιταλίας που απέχει από το σπίτι του 50 χλμ.
Οι "αετοί" αστυνομικοί, όμως, διαπίστωσαν ότι τα έγγραφα (χαρτιά)του δεύτερου ήταν πλαστά και συνελήφθησαν αμφότεροι. Ο δε νεαρός κατηγορήθηκε για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα και παρέμεινε στη φυλακή για περίπου ένα χρόνο.
Χθες ο δικηγόρος του προσκόμισε όλα τα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι πράγματι κατοικεί και εργάζεται στην Ιταλία, ενώ δεν ανήκει σε κύκλωμα στην Ελλάδα που εκμεταλλεύεται μετανάστες, και το δικαστήριο τον αθώωσε λόγω αμφιβολιών.
Όσο για το δεύτερο που είχε τα πλαστά έγγραφα και είναι ελεύθερος, χθες δεν παρουσιάσθηκε στο δικαστήριο και για τις πράξεις του καταδικάσθηκε σε 25 μήνες φυλάκισης και πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου