Τρίτη

ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΟΤΑ ΓΕΡΑΣΟΥΝ

aeroplano-olympiakis-spiti
η μοίρα του δεν είναι να πετάει στούς γαλάζιους ελληνικούς ουρανούς (διαχρονικά)



Που πηγαίνουν τα αεροπλάνα όταν γεράσουν; Συνήθως καταλήγουν για παλιοσίδερα, κάποια άλλα χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση τεχνικών και αεροσυνοδών στα άκρια των αεροδρομίων και κάποια, πολύ ελάχιστα, “ανακυκλώνονται” και γνωρίζουν μια δεύτερη ζωή είτε ως μπαρ και εστιατόρια είτε ως σπίτια.
Τέτοια τύχη είχε και ένα Boieng 727-200 που τελευταίος μισθωτής του ήταν η Ολυμπιακή το οποίο ο μηχανικός Bruce Campell μετέτρεψε σε σπίτι.

 Ο 64χρόνος συνταξιούχος είναι ένας από τους ελάχιστους στον πλανήτη που έχουν καταφέρει να ζήσουν το όνειρο τους καθώς είναι μετρημένοι στα δάκτυλα αυτοί που έχουν καταφέρει να ζουν μέσα σε ένα αεροσκάφος. Περνάει το μισό του χρόνου στην άτρακτο την οποία με σταθερά βήματα την μετατρέπει σε σπίτι.
 Ήδη έχει ηλεκτρικό και τρεχούμενο νερό και τα βασικά έπιπλα. Το υπόλοιπο μισό το περνάει στην Ιαπωνία όπου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά ενός δεύτερου αεροσκάφους. Ο Κάμπελ αγόρασε την έκταση 100 στρεμμάτων δάσους που έστησε το νέο του “σπίτι” σε ένα δάσος στο Όρεγκον έναντι 23 χιλ. δολαρίων ενώ η αγορά του αεροσκάφους στοίχισε 220 χιλ. δολάρια.
Σύμφωνα με την Ένωση Ανακύκλωσης Αεροσκαφών (Aircraft Fleet Recycling Association) μέσα στην επόμενη τριετία αναμένεται να παροπλισθούν 1.200 με 1.800 αεροσκάφοι ενώ για την επόμενη εικοσαετία εκτιμάται ότι κάθε χρόνο 500 με 600 αεροπλάνα θα σταματούν τις πτήσεις.


http://www.dailymotion.com/video/xrbfs2_man-turning-airplane-into-dream-home_lifestyle" target="_blank">Man turning airplane into dream home
από http://www.dailymotion.com/CNN_International" target="_blank">CNN_International

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου