Κυριακή

ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΑΘΑΡΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ


Για να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το κόκκινο σκαθάρι, επεσήμανε ότι "οι άνθρωποι που έχουν φοίνικες, θα πρέπει να παρακολουθούν τα φυτά και αν δουν κάτι παράξενο, κάτι διαφορετικό, θα πρέπει να ενημερώσουν αμέσως τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και το Δήμο. Να μην αφήσουν να παραγίνει το κακό".
Για την καταστροφή που προκαλεί, παρατήρησε ότι "το έντομο έχει 3 - 4 γενιές το χρόνο. Είναι τόσο μεγάλος ο πληθυσμός και τρώνε το φυτό με τέτοια βουλιμία που φτάνουν μέχρι την καρδιά του φοίνικα και την κάνουν χυλό". Ανέφερε, ακόμα, ότι "είναι έντομο καραντίνας. Υπάρχει οδηγία για τον τρόπο απομάκρυνσης των προσβεβλημένων φυτών. Είναι ταλαιπωρία και οικονομική, μετά την καταστροφή" Τάδε έη ο δασολόγος Δ. Βαλάσης συνέντευξη θα διαβάσετε εδώ
Εγώ να επισημάνω στα παραπάνω σωστά:
Χαρακτηριστικό σύμπτωμα από την προσβολή του σκαθαριού είναι η καταστροφή της νέας βλάστησης και η κάμψη των φύλλων, που δίνει τη χαρακτηριστική εικόνα της ανοιχτής ομπρέλας. Οι έντονα προσβεβλημένοι φοίνικες εμφανίζουν ολική απώλεια των φύλλων και σήψη του στελέχους, με συνέπεια την ξήρανση του φυτού. Εάν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα, ο θάνατός του είναι δεδομένος.
 
ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ . . .ΑΛΛΑ ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου